Menu

3Bit

Potrzebuje przepis na ciacho 3 bit sprawdzony.W necie jest tego sporo i nie wiadomo jaki wybrać,może ktoraś z Was ma wypróbowany przepis.Dzięki.

annabok77
 852  7

Znajdź pytania na ten sam temat:

ciasta deserowe

Odpowiedzi

emiliab
Potrzebujesz:
2 duże opakowania herbatników Petit
2 budynie śmietankowe (te z cukrem)
2 galaretki cytrynowe
śmietankę kremówkę 36% (450 lub 500ml)
Masę krówkową
Masło
Budynie gotujesz w 1/2l mleka od razu do gorącego budyniu wsypujesz jedną galaretkę i mieszasz aby się dobrze rozpóściła. Drugą galaretkę rozpuszczasz w szklance wody. Budyń i masło powinny być w podobnej temperaturze pokojowej. Miksujesz masło i dodajesz po łyżce budyniu. W formie wykładasz warstwę herbatników, na to pół masy budyniowej, znowu herbatniki i drugą połowę masy budyniowej. Kolejna warstwa herbatników i masa krówkowa ( też w temp pokojowej aby ładnie się rozsmarowała). Znowu herbatniki. Kiedy galaretka w szklance dobrze ostygnie ubijasz śmietankę na taką bitą, wlewasz galaretkę i jeszcze chwilę ubijasz. Wykładasz na wierzch i do lodówki. Pychota. Ja to robię w kwadratowej lub prostokątnej formie. Smacznego.
(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)
Smaka mi narobiłaś i za tydzień pewnie zrobię.
annabok77
Dzieki,a więc dziś bedzie 3 bit........mmmmmmm pychotka.(glodna)
edyta1161
a ja zam innego 3 bita...z mleczkiem zageszczonym z puszki zamiast galaretki i budyniu...
Magda27
Petitki
masa krówkowa
petitki
krem karpatka
petitki
śnieżka ubita i na to starta czekolada

Przepyszny i szybki
Smacznego
Niki300
Ale smaka narobiłyscie a ja na diecie od jutra(pout)
kaisaa4
mleko skondensowane słodzone z puszki możesz przez 3 godziny gotować jak nie masz gotowejj masy krówkowej :)
emiliab
Masę krówkową najlepiej kupić gotową, w puszce takiej jak mleko skondensowane. Można też podgrzewać krówki z odrobiną masła.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.