Menu

bigos

Mój mąż zażyczył sobie bigosu.Jak robicie bigos aby był pyszny??Chodzi o bigos z kiszonej kapusty(pout)

MONIKA123451
 699  8

Znajdź pytania na ten sam temat:

bigos

Odpowiedzi

Edytka85
Wiesz, ja na koniec podsmażam na oleju kiełbaskę albo boczek. Potem wrzucam do gotującej się kapusty. Na koniec robię zasmażkę na tym oleju z kiełbasy/ boczku. Tylko żeby była taka dosyć rzadka, wtedy bigosik jest taki masny. Mój mąż powiedział nawet, że lepszy niż jego mamy a to już dla mnie duży komplement :)
monna16
a ja nie mam pojęcia (grins)(grins)(grins)(grins)

u mnie mąż jest specjalistą od bigosu (smiech)(smiech)(smiech)
MONIKA123451
Dzięki dziewczyny(prezent)
Edytka85
A i oczywiście koncentrat pomidorowy!
aniula
ja robie tak ;gotuje kapuste do miękosci najpierw daje slodka potem kiszonom(po 1,5 kg kazdej)dodaje kostki rosolowe, lisc laurowy , ziele i pieprz.Pózniej daje rodzynki,suszone grzyby,koncentrat pomidorowy.Podsmazam na oleju mieso z biodrowki lub lopatki wieprzowej , kielbase oraz boczek wedzony.Dodaje do bigosu.i gotuje tak dlugo na malym ogniu , az nabierze tego "smaczku'wychodzi pychota ..smacznego(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)(grins)
aniula
a i dolewam troszke czerwonego wina(awve)(awve)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.