Menu

bigos

Dziewczyny podajcie proszę jakiś w miarę prosty przepis na bigos z młodej kapusty?Nie z kiszonej ,tylko z tej świeżej główki?Proszę...(kwiatek)

MONIKA123451
 718  6

Znajdź pytania na ten sam temat:

bigos

Odpowiedzi

kami
hmmm ja zawsze dodaję kapustę do mięska które zostaje z dnia poprzedniego i przewarznie jest to wybrane chude mięsko z golonek czasem gdy mam mało tego mieska to jeszcze smażę skwareczki z jednej czy dwóch porcji śląskiej. do tego puszka pomidorów krojonych bez skurki i gotowe u nas nazywamy to mlodym bigosem i super smakuje z kopytkami. Raz robiłam z samymi skwareczkami i tez bylo ok. to taki mój szybki bigosik i sposób by dwa dni z rzedu nie było to samo na talerzu (grins)
Matina
Wybacz, ale dla mnie bigos bez kiszonej kapusty to nie bigos tylko kapustka młoda z mięsem, chyba najlepiej delikatnym chudym bo coś mi inne do młodej nie pasi.
emila2606
kapustę skroić i wrzucić do garnka z wodą, gotować(kapusta może wystawać z garnka, bo bardzo zmniejszy obiętość po ugotowaniu). Chudy boczek pokić w małą kostkę i lekko podsmażyć(można dodać trochę kiełbaski też pokrojonej w kostkę)przełożyć to do garnka z kapusą, przyprawić do smaku vegetą i odrobiną pieprzu (ja dodaję jeszczepół kostki rosołowej, ale nie jest konieczna)na koniec dodać koperek i gotowe (można jeszcze zrobić zasmażkę z masła i mąki, lub smalczyku i mąki, ale jak kto lubi...)(glodna)(glodna)(glodna)
Justynab
zgadzam się z Matiną (glodna)(glodna)(glodna) bez kiszonej to nie bigos(glodna)(glodna)(glodna)
MONIKA123451
Dziękuję:)
Agnieshka76
kurcze ale mi narobiłyście smaka hhhhmmmm. Szkoda że nie mogę zrobić i zjeść (karmie piersią) :(((((
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.