Menu

Blaszki do pieczenia ciast...

Dziewczyny ciekawa jestem jakich blaszek do ciast używacie,czy w Waszej kuchni są blaszki aluminiowe czy silikonowe?Które są Waszym zdaniem lepsze i dlaczego?(awve)

Ja jakiś czas temu wyprobowałam blaszki silikonowe i moim zdaniem są o niebo lepsze,ciasta do nich nie przywierają,blaszki nie trzeba niczym wykładać ani smarować,łatwo ją utrzymać w czystości.A i ciasta ladniej wyrastają!Jak dla mnie same plusy.

Jakie blaszki?

euphoria29
 1777  9

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie blaszki pomoc kuchenna wypieki

Odpowiedzi

MAJA15
Ja używam tradycyjnych blaszek, ponieważ jeszcze nie posiadam silikonowych, ale po twoim pytaniu to chyba sobie zafunduję!(grins)(grins)(grins)
monique25
mam aluminiowe ale skuszę się na te silikonowe w takim razie :)
justii34
A JA NIE MAM ,CIAST NIE JADAM I NIE PIEKĘ(smiech) MI PIEKĄ(grins) ale gsybym piekła to bym miała wszystkie możliwe(grins)
mala21
mam dwie aluminiowe, ale użyte może ze dwa razy, jak robiłam pasztet z ciukini, ciast nie piekę
daryjka87poznan
aluminiowe
sque
Mam tylko aluminiowe ponieważ nie stać mnie żeby sobie kupić blaszki silikonowe z każdego rodzaju, którego używam. Ale może sobie co jakiś czas po jednej będę kupować, bo wiem, że są dużo lepsze.
renata29
mam aluminiowe i nie narzekam:)
koza54
aluminiowe ale kto wie może się skuszę na silikonowe :)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.