Menu

ciasto bez pieczenia

Drogie Mamusie i Tatusiowie!!! Znacie jakieś wypróbowane przez siebie przepisy na ciasto bez gniecenia, pieczenia itp? Z wyjątkiem serników błyskawicznych z torebki itp... Nie znoszę gotować i siedzieć w kuchni, więc będę wdzięczna za przepisy (prezent)

piasekpustyni
 679  6

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie ciasto

Odpowiedzi

izunia83
piszinger znasz bez gniecenia kup mleko skondesowane słodzone,masa krówkowa cos w tym stylu musisz gotowac koło 2,3 godz ja gotowałam 2 na malusim ogniu dolewaj wody poczekaj jak ostygnie ta masa i przekladaj nia andruty pozniej na tym połoz cos cięzkiego i smacznego
corcia
BLOK CZEKOLADOWY 1margaryna kasia, 4paczek herbatników,5 łyżek kakao,1,5szklanki cukru ja dałam zamiast cukru miód ,4 szkl.mleka wproszku takie niebieskie, 1 szkl.bakali ja dałam orzechy i migdały płatki, wode i kasie razem nakuchence połączyć ,4paczki herbatników potłuc tłuczkiem lub pokruszyć ,wode ikasie przelać do miski (potrzebny mikser) stopniowo do tej masy dodawać mleko w proszku(miksować) +pokruszone herbatniki,mieszać ręcznie łyżką + dodać bakalie, kakao,cukier, mieszać ,blaszkelub rondelek wyłożyć papierem do pieczenia ja wyłożyłam folią aluminiową przelać do formy i wstawić na kilka godzin do lodówki
Ada3610
1 litr mleka
1 Szkl. Cukru
1 kostka margaryny
1 Szkl. Kaszy manny
1 cukier waniliowy
5 paczek herbatników
2 łyżki kakaa

Mleko zagotować z margaryną i cukrem. Powoli wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając . Dodać kakao i cukier waniliowy. Jak zgęstnieje wylać na ciastka wyłożone na blaszce. Przykryć pozostałymi ciastkami. Wierzch polać polewą lub roztopioną czekoladą.

ja daje mniej mleka, kakaa nie daje, masę dziele na dwie i dopiero do jednej daje kakao, a druga jest biała.
najpierw kładę herbatniki, potem masa z kakao, herbatniki i biała masa, polewę robię kupną i posypuje wiórkami kokosowymi

PYCHA JEST
DaMa1
2 op krakersów, 2 śnieżki w proszku, mleko, budyń śmietankowy, margaryna i 3 galaretki( ja używam 2 truskawkowych i zieloną lu
b żółtą)

na spodzie układasz 1 warstwe krakersów
gotujesz budyń i chłodzisz. nASTĘPNIE MIKSUJESZ MARGARYNĘ I DODAJESZ BUDYŃ WYCHODZI TZW KREM BUDYNIOWY, WYKŁADASZ NA KRAKERSY.
Nastepnie znów układasz warstwę z krakersów.
śnieżkę rozrabiasz jak na op i miksujesz z galaretką (tężejącą) rozrobioną w 1 szkl wody. wylewasz na krakersy i na to idą te 2 pozostałe galaretki
kasiam146
lekka pianka
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
1/2 szkl.cukru pudru
4 galaretki po 2 smaki w różnych kolorach np. 2 x zielona i 2 x czerwona
paczka okrągłych biszkoptów
owoce ,np.maliny,truskawki, jagody, banany, brzoskwinie

Zagotować 1/2 l wody i dokładnie rozpuścić w niej 2 galaretki np.zielone. Pozostawić do wystygnięcia, od czasu do czasu mieszać.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
Dobrze schłodzone mleko z puszki wlać do miski,dodać cukier puder i ubijać mikserem na większych obrotach ok.5-7 min.aż się dobrze spieni i zwiększy swoją objętość ok.4-krotnie.
Tężejącą galaretkę wlewać po łyżce lub bardzo cienką strużką do ubitego mleka.
Pianę od razu wyłożyć na biszkopty (szybko zastyga) i wstawić do lodówki.
Przygotować owoce, pokroić je w plasterki czy ćwiartki i poukładać na wierzchu.
Pozostałe 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, tężejącą polać owoce.
Ciasto lekkie, tanie i pyszne :)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.