Menu

deska do krojenia

Jakie macie w kuchni deski do krojenia? Ja drewniane i plastikowe, ale słyszałam, że drewniane są najzdrowsze. Prawda to?

Mariee27
 390  17

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dorośli Dom i Ogród deska

Odpowiedzi

amalka
Plastikowe i szklane (do mięsa) Jedne i drugie wyparzam po użyciu i myję w zmywarce.
stokrotka30
Ja mam i plastikowe i drewniane i silikonowe-wszystkie lubię,bo każda służy mi do krojenia czego innego.....
Bestyjka
plastik to chemia, w drewnianych gromadzi się syf a najlepsze są szklane. osobna do mięs i osobna do warzyw powinna być. właśnie taką sobie kupię jak będę szkła na swoje.Uuu
koza54
Mam drewniane. Wedlug mnie najlepsze.
MaLaCzarna
Szklane są najlepsze . Drewniane słyszałam że są niezdrowe zwłaszcza nie powinno się na nich kroić mięsa i ogólnie to powinno się mieć oddzielne deski do wszystkiego .
MamaMateuszka
Ostatno program wiem co jem i co kupuję był na temat desek. Owszem, drewniane są najzdrowsze i najlepsze ale tylko te z jednego kawałka a nie klejone. No i drzewo musi byc twarde a nie jakaś licha sosienka..... Plastik również jest ok ale twardy i gruby, szklana jest ok ale tępi noże no a np. granitowe też są ok ale jeśli masz nóż ceramiczny. Poszukaj w necie, może będzie ten odcinek bo naprawdę był ciekawy....
Nena
Mialam drewniane - ale nie przeżyły ubijanych schabowych- pekly. Obecnie mam szklane i nie zamienię ich na inne.
tlolek
miałam plastikową- szmelc totalny bo parę razy kawałki deski znajdowałam w krojonych produktach.
Szklana totalnie się nie przyjęła, po prostu nie umiem na niej kroić, za bardzo się ślizga
Mam trzy drewniane, uwielbiam drewniane. Myje je w zmywarce i co jakiś czas wymieniam na nową
smerrfetka
szklane,
renata29
drewniane
kama86
Mam drewniane,plastikowe i sylikonowe..Wszystkie pozadniee myje i wypazam..Tez slyszakam ze najzdrowiej miec drewniane ponoc z plastikowe ciezko domyc i rozwijaja sie bakterie oraz brsydko pachna..Ja problemu z tym nie mam..
Beatka9316
Mam drewniane i szklane z obydwu jestem zadowolona
Ada3610
mam drewniane i jedną szklaną i plastikową. Używam drewnianych i plastikowej, a na szklanej kładę mięcho do przyprawienia, bo jest duża. Najczęściej kroję na drewnianych, każdą mam w innym kształcie i każda jest przeznaczona do czego innego. No i oczywiście wyparzam po każdym użyciu.
jola8443
ja mam drewniane i plastikowe.
mamaGosia
Ja używam drewnianej, bambusowej. U mnie szklana i plastikowa nie sprawdziła się.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.