Menu

devolay-chrzciny

witam kochane prosze o przepis na devolaye w niedziele mam chrzciny i chce zrobic z serem i pieczarkami ale dokladnie nie wiem jak to sie robi a bede robic pierwszy raz.i jakie jeszcze mieska sie robi?dziekuje(kwiatek)

monikas342
 721  4

Znajdź pytania na ten sam temat:

Niemowlęta Odżywianie chrzciny potrawy

Odpowiedzi

dominikas87
Piersi z kurczaka oczyścić,rozbić.Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z cebulką.Doprawić.Piersi przyprawić.Ser pokroić w słupki.Na rozłożony filet nakładać farsz oraz kawałek sera.Zwijamy.Tak przygotowane rolady obtaczamy najpier w mące potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.Smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.Możliwość smażenia we frytownicy.
tlolek
pierś z kurczaka zawijam w folie spożywczą i rozbijam bardzo cienko (dzięki foli się mięso tak nie uszkodzi a pozniej wykorzystuje ją do zawijania) następnie pieprz sól do smaku
pieczarki drobno kroje i podsmażam na maśle.podsmażone ukłądam razem z serem (musi być tłusty żeby ładnie się topił i był ciągnący) na piersi z kurczaka dodaje troche natki (niekoniecznie) i kawałek zimnego MASŁA (dzięki niemu są po usmażeniu soczyste).
tak przygotowane zawijam tak żeby nie przerwać mięsa i żeby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia.
obtaczam kolejno mąka, jajko bułka i smaże na głębokim oleju (średni ogień żeby były ładne rumiane i wysmażone w środku)
AniaSCh
Dziewczyny opisały Ci to nawet dobrze... bardzo wazne jest masło! I moja rada - obsmaż tak jw. ale tylko chwilkę tak aby ściął się panier, a następnie ułóż na blaszce przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku około 25 min.
Wiem coś o tym bo devolaje robię przynajmniej z 5 razy w tygodniu....(grins) w pracy(glodna)
smerrfetka
zawsze robię z cycek kurczaka...rozkrajam je wzdłuż tak by były cieńkie,czyli z jednej dużej piersi robię dwie,mimo woli jeszcze troszkę je rozbijamsolę pieprzę papryka słodka na to kładę plaster sera żółtego ,wędlinę,uduszone pieczarki oraz ogórka kiszonego...pycha!!! oczywiście możesz zrobić z samym serem i pieczarkami,składniki dowolne...zwijam w rulonik spinam wykałaczkami choć nie zawsze,obtaczam w jaju bułce i na patelni duszę pod przykryciem,mały ogien jak sie zarumienią prewracam na drugą stronę....PYSZNE są(kciuki)smażę przeważnie na margarynie na oleju też można (kciuki)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.