Menu

Domowa spiżarnia czyli zdrowie w słoikach

Mamy lato, czyli okres kiedy mamy dostęp do świeżych warzyw i owoców. Drzewa w ogrodach aż się uginają od dobrodziejstw natury. Czy starasz się zamknąć smak lata w słoikach? Czy robisz samodzielnie domowe przetwory jak kompoty, dżemy owocowe czy też kiszone ogórki, marynowaną paprykę, buraczki itd.? Czy też uważasz to za stratę czasu i wolisz korzystać z produktów dostępnych na półkach sklepowych?

Ania
 1463  6

Odpowiedzi

emiliab
Ja to mam ten luksus, że co roku moja mam szaleje i to Ona nam dostarcza wszystkie przetwory.
Tosia
ja mam jak emiliab@... moja mama szaleje i fajnie bo robi naprawde zdrowe weki czyli takie bez octu... przeciery pomidorowe, kiszone ogorki, bardzo slabo slodzone dzemy...
Taka mam to mega luksus bo taki sloik ekologicznego dzemu kosztuje z 15zl! :D...
smerrfetka
robię kompoty,mrożę nie które owoce....kiszę ogórasy...w resztę się nie bawie...
JUSTYLKA
nie robiłam nigdy i pewnie robic nie będę
irekzboralski
robie kompoty,dżemy,sałatke warzywną, zaprawiam ogórki,paprykę,buraczki...uwielbiam pełną spiżarnię:)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.