Menu

fasolka po bretońsku

Dziewczyny, pomocy... Proszę, napiszcie mi jak robicie fasolkę po bretońsku. Kupiłam średnią fasolę, namoczyłam w zimnej wodzie... No i co dalej? Nigdy tego nie robiłam. Mam trochę kiełbasy, boczek kupimy jak wyjdziemy na drugi spacerek... Koncentrat pomidorowy mam...
Co mam z tym zrobić... Aż mi głupio, że jeszcze tego nie robiłam.

KlaudynaK
 648  7

Znajdź pytania na ten sam temat:

fasolka

Odpowiedzi

KlaudynaK
@melissa bardzo Ci dziękuję! Jesteś wielka! Jak brukselka! (kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)
celina0612
fasolke gotój do miekkosci z odrobina soli,podsmasz troche kiełbase i boczek,potem dodaj to do miekkiej fasoli zuc kostke rosołowa do smaku,lisc laurowy i ziele angielskie,potem przecier pomidorowy.Ja daje jeszcze smietane 18% z łyzka makki zeby zagescic.przypraw do smaku i gotowe
KlaudynaK
Dziękuję Wam (kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)
myszka838383
ja jutro robie fasolke :) a robie tak: fasolka musi sie moczyć przez całą noc, rano wrzucam kawał wędzonego boczku, żeberka i gotuję. Gdy fasola jest juz na pół miękka dodaję pokrojona w kosteczkę marchew i pietruszkę oraz podsmażoną kiełbasę z cebulką. Mięsko które gotowało się z fasolą kroje i również dodaję. Do tego kucharek, pieprz, koncentrat pomidorowy. Zageszczam mąką z wodą i na konieć dodaje dużo majeranku i troszke czosnku. Zapomnialam dodac że do gotującej fasoli trzeba wrzucić listek laurowy i ziele angielskie.
Zana
melissa ...co do zagęszczania .. dzięki kochana ....nie lubię zagęszczac mąką i staram się jak najmniej ..... a blenderowanie fasolki to zdecydowanie pomysł dla mnie :-)))(prezent)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.