Menu

Filety z piersi kurczaka

Czy filet pieczony w piecyku powinien być przykryty? Chcę upiec w brytfance, nie w naczyniu żaroodpornym - muszę go przykryć folią aluminiową, czy do pieczenia, czy niekoniecznie? Czy lepiej jednak w naczyniu? Poradźcie szybko, bo mi się już piecyk nagrzewa(awve)

Magdzik
 514  4

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie piecyk filet z piersi

Odpowiedzi

tlolek
ja bym upiekła w naczyniu żaroodpornym.
Ja okrywam folią (nie mam góry od naczynia) a pod koniec ją zdejmuje.Bez foli wyschnie za nadto
Magdzik
Dzięki o Pani!(smiech) Chociaż Ty tu jesteś - lecę(kciuki)
amalka
A ja (pewnie już po "trytkach") doradzę, że filet z kurczaka lubi mieć szybko zamknięte pory. Przed pieczeniem połóż mięso na kilka sekund na ROZGRZANY tłuszcz (tak z jednej i drugiej strony) albo (dietetyczniej) zanurz we wrzątku. "Płyny własne" kurczaka zostaną zamknięte w środku.
Magdzik
Dzięki @Amalko, to na przyszłość będę wiedziała(grins)(kwiatek)(kwiatek)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.