Menu

Gotowanie na parze

Dziewczyny gotujecie jedzenie czasami na parze? Podobno to bardzo zdrowe i w ogóle, ale jak coś takiego zrobić? Jak wykombinować danie na parze i czy konieczny jest do tego parowar?

paula80
 1809  5

Znajdź pytania na ten sam temat:

para gotowanie jedzenie parowar

Odpowiedzi

joka26
Parowar zaczęłam używać jak przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania i jeszcze nie było zainstalowanej kuchni :) Mam taki najprostrzy model bez bajerów.
Jestem zadowolona bo wrzucam wszystko na raz i to wszystko, bez mieszania, pilnowania itp.
Inne zalety to smak (bez soli) i kolor. Warzywa gotuję bez soli ale mięso i rybę przyprawiam i solę przed wrzuceniem do parowara.
No i teraz gotuję jedzenie dla Malutka, raz na tydzień i mrożę. Polecam
iwonakul
Jedzonko na parze pychotka, pół godzinki i gotowe:)
Misia80
Ja robię tylko pyzy na parze
maomi
Treść została zablokowana przez zespół
Maria25
Też gotuję warzywa na parze, rodzice męża zarazili nas takim jedzeniem. Nawet kupiliśmy sobie takie specjalny garnek Silargana, drogi, ale czasem warto wydac troszkę więcej pieniędzy.
mammma
parowar-cudna sprawa. tez mam. szybko, zdrowo, bez kipienia i samo się robi w jednym kotle. wszystko lepij smakuje. przed gotowaniem trzeba sobie tylko wszystko przyprawić. warzywa zachowują piękny kolor!
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.