Menu

ja zrobic sos pomidorowy do gołąbków??

kochane, jak zrobic sos pomidorowy do gołąbków??

jadzia23
 825  11

Znajdź pytania na ten sam temat:

13-18 lat Odżywianie golabki kuchnia przepis

Odpowiedzi

karolcia514
ja do glabkow jak już są miekke dodaje koncentrat pomidorowy :)
karolcia514
sorki za błędy chodziło mi jak gołąbki są już miękkie to dodaje koncentrat pomidorowy :)
pscolka1987
ja robię osobno ,,znaczy podsmażam pomidory potem przecedzam je do wody ,nastepnie dodaje troszku pasty, kostkę rosołową,przyprawy (,następnie dodaje mąki(wcześniej ją roztrzepuję z wodą by nie było grudek) by zagęścić sos ,,nastepnie troszke pietruszki lub koperku jak to woli (grins)(glodna) ja robie tak ..a czasami grzybowy
amalka
Smażę posiekaną cebulkę, podsypuję mąką (zasmażka), rozprowadzam zimnym bulionem, dodaję koncentrat, gotuję i doprawiam do smaku. Czasem zabielam jogurtem naturalnym i dorzucam koperek.
Taki sos robię też do placków ziemniaczanych.
Runka
ja robie tak: puszka pomidorów (jak sa w calosci to miksuje a jak krojone to juz nie) stawiam na ogniu, sole pieprze i jak juz zacznei sie gotowac dodaje smietane 18% pogotuje jeszcze chwilke. Mozna jeszcze zrobic z koncentratu (w rondelku ze 2-3 lyzki masla rozpuscic dodac koncentrat pomidorowy dodac sol i pieprz dodc smietane i zagotowac)
Edytka85
Robię jak @Amalka.
Magdzik
Ja robię taki sos:

Składniki:
- przecier pomidorowy (najlepiej Pudliszki)
- śmietana
- masło/oliwa
- sól
- pieprz
- ewentualnie: bazylia

W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy przecier, mieszamy. Dodajemy śmietanę, pieprz i sól, intensywnie mieszając. Gdy kolor sosu stanie się jednolity, możemy dodać trochę wody by go rozrzedzić, ewentualnie bulionu (warzywnego lub drobiowego). Dla lubiących urozmaicenia: polecam dosypać trochę bazylii suszonej, lub poszatkowanej świeżej na koniec gotowania.
Doskonały dodatek do klusek śląskich, kopytek, kasz, gołąbków, kotlecików sojowych, jako sos do zapiekanek. Podawany na zimno sprawdza się jako dip do suchych przekąsek.
jagoda30
dużo wywaru z kostki, sól, komcentrat rozpuszczam w tym wywarze, zaciągam śmietaną z mąką
aniula
Robie zasmazke z maki i oleju lub masla , dosc duzo, zeby wyszedl gesty sos.Nastepnie rozprowadzam zasmazke bulionem z kostki, w ilosci potrzebnej do sosu, dodaje koncentrat pomidorowy , doprawiam sola , pieprzem, cukrem nastepnie calosc blenduje zeby byl aksamitny.Dodaje duzo zielonego kopru, zalewam nim gołabki i .....(glodna)



gołabki rzecz jasna juz ugotowane :)
Iwona1977
Robie tak jak @Bestyjka
jadzia23
dziekuje kochane jestescie, w takim razie ide robic golabeczki.:)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.