Menu

jak robicie

jak robicie sos pomidorowy??bo ja zawsze robiolam z torebki,ale przydaloby sie znac jakis hmm..zdrowy sos,ktory moglby jesc bez zadnych obaw tez Wiktorek

madusia
 566  7

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie sos pomidorowy

Odpowiedzi

Kubusiowa
ja na rosole czystym ewentualnie na kostce rosołowej dodać tylko przecier pomidorowy, papryka słodka ewentualnie ketchup jak mi coś w smaku nie pasuje i śmietanę 18% nie mam ustalonych proporcji więc nie mogę ci podać ale np na jakieś 2 szklanki rosołu duża łyżka przecieru łyżeczka papryki łyżka śmietany, i najwyżej można doprawić sobie do smaku czym tam lubisz, bazylia itp (i zagęszczam mąką ziemniaczaną)
beatka7623
Na jakimś wywarku np. jak gotuje pulpeciki to na tym wywarze rozrabiam przecier pomidorowy dość sporo dodaję łyżeczkę lub 2 cukru ociupinka gałki muszkatułowej Później rozrabiam łyżeczkę śmietany homogenizowanej 12 lub 18 % do śmietany dorzucam mąkę do zagęszczenia sosu I wszystko dolewam do pomidorków grzeję do zagotowania Oczywiście troszkę pieprzu i papryki słodkiej lub ostrej dodaję
Śmietana może być ale nie musi :)

A jeżeli chcesz zrobić z naturalnych pomidorów To gotujesz je później przecierasz i wszystko jw.
Kubusiowa
a jest taki bardzo fajny przecier-sos pomidorowy w kartonikach, nie pamiętam marki ale jest pasteryzowany i bez chemii czasem jak mi się nie chce to kupuję i np do spagetti to wystarczy zalać mięso podgrzać i sos gotowy tylko przyprawiam
ADAMSKA98
ja tak robie jak@Kubusiowa
koza54
ja robię tak jak asafi :)
madusia
dziekuje Wam za odpowiedzi (prezent)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.