Menu

Jak zamrozić pulpety?

Chciałabym zrobić większą ilość pulpetów z cielęciny i z indyka dla małej, a potem je zamrozić. My z mężem nie za bardzo przepadamy za pulpetami, a córeczka z kolei tylko w takiej formie toleruje mięsko.. A że nie opłaca mi się robić co chwila po jednym czy tam dwa pulpecie, to wpadłam na pomysł, żeby przygotować taki zapas np. na 2 tygodnie albo miesiąc, a potem dodawać małej do zupki. I tu jest problem, bo bardzo rzadko coś mrożę, zawsze wolałam świeże, i nie wiem, jak to zrobić. Tzn. po przygotowaniu pulpetów, dodaniu jajeczka, ziół itd. mam je od razu zamrozić czy najpierw ugotować? I w czym je mrozić? Kiedyś czytałam, żeby każdego pulpeta owinąć folią i dopiero do zamrażalnika, ale sama nie wiem...

Misha
 2406  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

1-3 lat Odżywianie mrożone pulpety

Odpowiedzi

Matina
Ja bym je przede wszystkim najpierw ugotowała, a potem zapakowała w folię aluminiową tak jak piszesz i zamroziła.
Misha
Czyli najpierw je ugotować i schłodzić w lodówce. A czy mogę je później wrzucić od razu z zamrażalnika do gotującej się zupy, czy trzeba je najpierw rozmrozić?
moput
Ugotować, zamrozić, odmrozić i do zupy :)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.