Menu

kapusta

drogie mamy co moge zrobić z kapusty???
mama wczoraj przyniosła mi 2 główki i z połówki zrobiłam kapuste z grochem a co z reszta???
tylko nie gołąbki:)))

nikordia
 567  11

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie kapusta

Odpowiedzi

ADAMSKA98
łazanki , surowki ,bigos ,gołąbki ,
nikordia
łazanki??? a jak se je robi to cos z makaronem nie??
monique25
kotlety z kapusty

Składniki
•kapusta 1 główka
•cebula 1 szt.
•jajko 1 szt.
•olej 5 łyżek
•bułka tarta 6 łyżek
•pieprz 1 szczypta
•sól 1 szczypta
•mąka 5 łyżek
Sposób przyrządzenia
Kapustę ugotować, zmielić przez maszynkę, następnie odcisnąć. Cebulę obrać, pociąć w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Kapustę wymieszać z ostudzoną cebulą, dodać sól i pieprz do smaku. Roztrzepać jajko. Z masy formować kotlety, oprószyć mąką, obtaczać w jajku a następnie w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
monique25
Lasagne z kapustą

Składniki na 4 porcje

• 50 dag kapusty włoskiej

• 10 dag szynki, 1 cebula

• 2 łyżki oleju

• 10 dag goudy

• 25 dag kwaśnej śmietany

• 10 płatów lasagne, 100 ml bulionu


Etapy przygotowania

1. Pokrojoną szynkę i cebulę usmażyć na oleju,dodać poszatkowaną kapustę,przyprawić. Wlać 2/3 śmietany,gotować 5 min,dodać ser.Ugotowane płaty lasagne przekroić na połówki,posmarować farszem,zwinąć. Ułożyć w formie,polać bulionem i resztą śmietany. Przykryć,zapiekać 20 min. w tem. 200 stopni.
ADAMSKA98
tak lazanki sa z makaronem ;ja zawsze gotuje makaron kokardki lub jakiś grubszy ,kapuste drobno posiekaj i terz ja ugotuj ,

kapuste i makaron po ugotowaniu i odsadzeniu zmięszaj razem ,rozpuśc margaryne , cebulka podsmaż i tym tluszczem polej i gotowe możesz jesc
ADAMSKA98
możesz ugotowac kapusniaka
monique25
ja najbardziej uwielbiam kapusniak ;gołąbki i takie troche inne goląbki (grins) bo uwielbiam eksperymentowac w kuchni

Roladki z kapusty z szynką i fetą

8 liści kapusty,.
20dag.sera feta,.
8 plasterków gotowanej szynki,.
1 mała cebula,.
4dag.masła,.
4dag mąki,
1/4litra mleka,.
1 łyżeczka bulionu,.
gałka muszkatołowa,.
10dag.żółtego sera

Liście z kapusty gotować ok.4min.Osączyć,odciąć zgrubiałe nerwy.Fetę pokroić na 8części.Na każdym liściu kapusty ułożyć po plasterku szynki i kawałku fety,zwinąć w roladki i ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekanek,zapiekać ok.15min.w 200"C.Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle,wsypać mąkę zasmażyć,a następnie wlać 1/4litra wody i mleko,dodać bulion w proszku zagotować i gotować15min.Migdały posiekać,ser żółty zetrzeć i 1/2 dodać do sosu.Przyprawić sos solą i startą gałką muszkatołową do smaku
.,polać nim roladki,posypać resztą żółtego sera i piec ok 20min.w 200"C.
carla1978
Kapuśniak
nikordia
dziekuje bardzo napewno cos wybiore
(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)
Remedios
daj mi, ja sobie schłodzę i na bolące cycki będę miała jak znalazł przy karmieniu(grins)(grins)(grins)(grins)(grins)


(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.