Menu

Kapusta włoska

Kochane, zrobiłam gołąbki i zostało mi jeszcze trochę kapusty włoskiej. Poproszę sprawdzone przepisy na Wasze ulubione pyszności z kapusty(kwiatek)(kwiatek)

Magdzik
 887  10

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie kapusta włoska

Odpowiedzi

daryjka87poznan
Kurcze babcia mojego meza zrobiła na obiad co ostatnio u niej bylismy z kapusty włoskiej surowke. Wiem ze pokroiła kapuste na male paseczki, do tego surową marchewke, dodała troszke oliwy, pieprzu i cukru. Mowie Ci wyszła pychotka, dokladke musiałam wziasc doslownie. Tylko nie wiem teraz czy to wszystkie skladniki wymienilam.
lola86
ja kroje na drobne kawałeczki kapustę dodaje pomidor ,ogórek ,rzodkiewkę sos do sałatek włoski i pychotka
amalka
Flaki jarskie

Pietruszkę, marchewkę, seler, por pokrój w słupki a kapustę włoską poszatkuj. Podduś z odrobiną masła i podlej wodą. Dodaj liść laurowy, ziele, pieprz, majeranek... analogicznie do "zwykłych" flaków. Zrób zasmażkę ze smalcu i mąki, dodaj do warzyw. Można kapnąć też koncentratu pomidorowego. Mnie to baaardzo smakuje.

Na kapuście włoskiej robię też kapuśniak ze skwarkami z boczku.
smerrfetka
MOŻESZ UGOTOWAĆ POKROIĆ W CZĄSTKI,OBTOCZYĆ W JAJU I BUŁCE USMAŻ NA PATELNI NA ZŁOTY KOLOREK......(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)
Magdzik
Już poszatkowałam i się gotuje(grins) A co dalej?(grins)
JUSTYNA300511
kapusniaczek zrób
dodaj kiełbaski można dodać mięsko z udka np i dodać koncentratu i kapuśniaczek gotowy jak masz to pietruszki natki dopraw do smaku
kapuśniak zimą pychota...u n mnie był ostatnio i też z resztki kapusty po gołąbkach
(glodna)(glodna)(glodna)
JUSTYNA300511
AHA I KIEDYŚ JADŁAM KAPUSTE POSZATKOWANĄ UGOTOWANĄ Z USMAŻONĄ BUŁKĄ TARTĄ JAK DO KALAFIORA...TYLKO TAMTA NIE BYŁA WŁOSKA TYLKO NORMALNA SWIEZA KAPUSTA
smerrfetka
albo bigos(kciuki)
Magdzik
(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)
Iwona1977
ja kroje w kosteczke sole ,czekam az zmiekknie i dodaje troszke majonezu ...pycha salatka do obiadu
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.