Menu

karmel

dziewczyny mam takie pytanko...będę robiła ciacho z karmelem z mleka skondensowanego w puszce...i tu zaczynają sie schody...to mleczko gotuje sie tzn..wstawia sie puszkę do wody... i chciałam sie was zapytać może któraś sie orientuje czy ta puszka powinna być zamknięta czy jednak otwarta??
Już z różnymi technikami sie spotkałam (łącznie z wybuchającymi puszkami(grins)(grins)(grins)(grins) )
mam nadzieje ze zrozumiałyście o co mi kaman(pout)
buziaki

tlolek
 1818  7

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dom i Ogród ciasto

Odpowiedzi

maglin
Zamkniętą puszkę mleka słodzonego gotuje się ok. 3 godz.. Najlepiej ugotować sobie więcej na zapas, będzie można zużyć do wafla. Jednej chyba za bardzo się nie opłaca gotować, można kupić gotowy karmel w puszce.
tlolek
aaa no to teraz juz wiem wszystko ...to święta będą karmelowe(grins)(grins)(grins)(grins)(grins)
dzieki dziewczyny za pomoc....
mleczko kupiłam i słodzone i zwykłe (zwykłe wykorzystuje do babeczek karmelowych)
mammma
ja tylko widziałam sufit po wybuchu puszki. wygotowała się woda w garnku (smiech)
ale Tobie na pewno się uda(kciuki)(kciuki)(kciuki)
i ciasto będzie przesłodkie...(glodna)
aniula
ja kupuje gotowe w puszce mleko krowkowe...jest ok i juz zrobione, kiedys gotowałam i nic mi nie wybuchlo(smutna)(grins)(grins)(grins)(grins)(grins)
flame123
puszka ma być zamknięta, ale trzeba uważać, żeby nie wybuchła
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.