Menu

karmel

dziewczyny mam takie pytanko...będę robiła ciacho z karmelem z mleka skondensowanego w puszce...i tu zaczynają sie schody...to mleczko gotuje sie tzn..wstawia sie puszkę do wody... i chciałam sie was zapytać może któraś sie orientuje czy ta puszka powinna być zamknięta czy jednak otwarta??
Już z różnymi technikami sie spotkałam (łącznie z wybuchającymi puszkami(grins)(grins)(grins)(grins) )
mam nadzieje ze zrozumiałyście o co mi kaman(pout)
buziaki

tlolek
 1796  9

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dom i Ogród ciasto

Odpowiedzi

maglin
Zamkniętą puszkę mleka słodzonego gotuje się ok. 3 godz.. Najlepiej ugotować sobie więcej na zapas, będzie można zużyć do wafla. Jednej chyba za bardzo się nie opłaca gotować, można kupić gotowy karmel w puszce.
smerrfetka
i na najmniejszym ogniu gotuj od czasu do czsu ja pszkę odwracam na drugą stronę,
tlolek
aaa no to teraz juz wiem wszystko ...to święta będą karmelowe(grins)(grins)(grins)(grins)(grins)
dzieki dziewczyny za pomoc....
mleczko kupiłam i słodzone i zwykłe (zwykłe wykorzystuje do babeczek karmelowych)
mammma
ja tylko widziałam sufit po wybuchu puszki. wygotowała się woda w garnku (smiech)
ale Tobie na pewno się uda(kciuki)(kciuki)(kciuki)
i ciasto będzie przesłodkie...(glodna)
aniula
ja kupuje gotowe w puszce mleko krowkowe...jest ok i juz zrobione, kiedys gotowałam i nic mi nie wybuchlo(smutna)(grins)(grins)(grins)(grins)(grins)
flame123
puszka ma być zamknięta, ale trzeba uważać, żeby nie wybuchła
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.