Menu

krówka

dziewczyny pomocy!!!! mam wielką ochotę na ciasto "krowkę" ale nie chce tej z torebki. Więc potrzebuje przepis na biszkopt taki który zawsze się udaje na dużą blachę oraz na polewe toffi (krówkową) bo krem to raczej z budyniu mi wyjdzie. czy któraś może pomóc łasuchowi w 8 miesiącu ciąży??? Z góry dziekuję (kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)

nataliasia
 1394  11

Znajdź pytania na ten sam temat:

Ciąża Odżywianie ciasto przepis ale wyprobowany

Odpowiedzi

andziabuziak
nie znam ale z chęcią poczytam ;D
Amcia
Ja zawsze robię tak 8 jaj oddzielam żółtka od białek ,białka ubijam gdy są ubite dodaję stopniowo cukier 8 łyżek i dalej ubijam gdy są ubite daję żółtka a następnie 8 łyżek mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia piekę w tem.180 st. i niema że się nie uda zawsze ile jaj tyle mąki i cukru.A krówki rozpuść z łyżką masła i łyżką mleka możesz także krówki zastąpić batonikiem chałwy pyszna jest również
ulenka091987
ja krówkę robię na krakersach, a masę to tak jak geodonna69 napisała mleko skondensowane słodzone gotuje 3 godziny w zamkniętej puszce i układam krakersy, masa budyniowa, krakersy, masa krówkowa, krakersy, masa budyniowa, krakersy i bita śmietana, posypuję albo startą czekoladą, albo płatkami migdałowymi
nataliasia
jak ja tę puszkę zagotuje to pewnie wybuchnie (smiech) do ciast to ja jestem lewa...ale dziękuję (kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek) zawsze warto wypróbować.dziękuje Wam dziewczyny!!! dzidzia też będzie wdzięczna(cukierek)(cukierek)
nataliasia
a tę puszkę z mlekiem to prosto na kuchenkę czy najpierw do garnka z wodą i wtedy gotować?
Amcia
Tak ja pracowałam w cukierni i gotowaliśmy zawsze więcej tych puszek z mlekiem ale było bardzo dużo pracy i każdy zapomniał zaglądnąć do garnka czy te puszki mają wodę aż tu nagle był tylko wielki huk i wielka plama na ścianie także trzeba pilnować dobrze przez 3 godz.(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)
nataliasia
no i jak bym nie zapytała to bym musiała kuchnię malować
renata29
o kurczę...to ja takie ciasto tylko na herbatnikach robię już od kilku lat i nawet nie wiedziałam,że to się "krówka"nazywa(krejzolka) a tym mlekiem z puszki to się nie raz poparzyłam,tak bryzga przy otwieraniu
euphoria29
Ciasto:
300g mąki
200g masła
75g cukru
1 żółtko
2 łyżki kwaśnej śmietany

Masa:
250g masła
1 szklanka cukru pudru
1 serek waniliowy 200g
2 szklanki mleka w proszku
2 łyżki soku z cytryny

Polewa:
200g kruchych krówek
6 łyżek mleka


Ciasto: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.
Rozwakować i upiec w dwóch jednakowych blaszkach 24x30.
Piec ok.20 minut w 180 stopniach.

Masa: Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać serek i mleko w proszku.
Na końcu sok z cytryny.

Polewa: Krówki włozyć do garnuszka, dodać mleko.
Gotować na małym ogniu aż do powstania gęstej masy.
Odstawić do przestudzenia.
Na pierwszy kruchy placek wyłożyć masę. Przykryć drugim plackiem.
Polać przestudzoną polewą.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.