Menu

Kulinaria

Dzień dobry:) mam pytania kulinarne hehe:) 1. Jak robicie barszczyk w domu żeby wyszedł taki kolor jak z tych kupnych? 2. Jakie robicie sałatki na zimę do słoików podzielcie się przepisami:) dzięki miłej soboty

kasia3030
 551  6

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie

Odpowiedzi

amalka
Robię:

- pikle (z ogórów i cukinii)
- sałatkę szwedzką
- ogóry z kurkumą/ cukinię z kurkumą
- ogóry kiszone
- sałatkę z zielonych pomidorów

Co do barszczu- duuużo buraczków i ocet oczywiście (wolę niż kwasek). Dolewam również koncentratu z "Rolnika" (glodna)
Ada3610
my robimy dużo soków z czerwonej i czarnej porzeczki, z wiśni i malin.
- ogórki konserwowe i paprykę
- dużo kiszonych ogóreczków
- sałatki z ogórkami, papryką, cebulą, marchewką
- grzyby marynowane
- sałatka z buraczków
- pomidory
amalka
Aaaa no grzybki też oczywiście (grins) Hitem są u nas takie w pomidorach (mój tata skądś przepisik przytargał)
andziabuziak
buraki do zupy dodaj na koncu i zgas gaz! koloru nie puści brązu.





kazdy robi róznie a ja jak gotuje to buraki ugotowane starkuje i jak jerzynkę z ziemniakami ugotuję przyprawie to na koncu dodaje buraki starkowane i gasze gaz. zajefajnie wychodzi.
MamaMateuszka
Najbardziej co lubię zaprawiać a w zimie jeść to :ogóreczki do wódeczki" (grins) są słodko - ostre i wszyscy je uwielbiamy (glodna)
kasiam146
do gotujacych sie burakow nalezy dodac cos kwasnego troche octu lub soku z cytryny wtedy nie straca koloru
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.