Menu

kulinarnie- gołąbki

Witam,
macie może jakieś pomysły na to jak "zrobić" kapustę na gołąbki bez wrzucania jej całej do wrzątku? Okazuje się,że kapustę mam za dużą,nie mam tak wielkiego gara by cała weszła.Wiem,że można by ją troszkę z liści obrać ale wkurza w gołąbkach mnie to,że zazwyczaj parzę się gdy kapustę wrzucam do wrzątku, no i to wyciąganie też masakra.

Może da się to jakoś inaczej zrobić,np wrzucić do wrzątku pojedyncze liście,zapiec czy zmiękczyć na patelni?

goskapolak
 258  2

Znajdź pytania na ten sam temat:

13-18 lat Odżywianie kapusta na gołąbki

Odpowiedzi

amalka
Podziwiam osoby, którym chce się robić gołąbki tak na "co dzień" (grins) Osobiście bawię się w to tylko na Święta (aniol) Wkurza mnie to co Ciebie @Gosiaczku, czyli użeranie się z kapustą. No bo komu by się chciało dla 5ciu sztuk? Ja jadam od wielkiego dzwonu (nie jestem szczególnym entuzjastą), moje dziecię nie tknie (wyjątek te świąteczne- z ryżem i grzybami) i tylko mąż uwielbia. Zaczęłam robić wersję oszukaną i tym sposobem kapucha ląduje w farszu. Mniej cackania się a smak ten sam w zasadzie (kciuki)

Ps. Przepraszam, że nie na temat (kwiatek)
Runka
mozna wsadzic w naczynie z woda owinac folia aluminiowa i wsadzic do piekarnika (metoda babci mojej koleznki)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.