Menu

Kwaśne pomarańcze

Kupiłam dwa kilo pomarańczy bo u nas schodzą jak błyskawica, ale trafiłam na takie kwaśne, że nikt ich nie zje! Jak na razie używam ich jako cytryny do herbaty ale za dużo tego. Może macie jakiś pomysł jak je wykorzystać żeby się nie zmarnowały?

kosia
 964  9

Znajdź pytania na ten sam temat:

pomarańcze

Odpowiedzi

betty
zrób sok... dodaj marchew jabłko kiwi.. pychota!
marcela
no tez bym sok zrobila
smerrfetka
ubij śmietanę 30% dodaj cząstki pomaranczki posłodź i mmmmm smacznego
avialle
albo pokrój w plastry i wysusz ;] na bambusową misę, skrop olejkiem eterycznym i super dekoracja ;)
avialle
czasem uda mi się błysnąć ;) jak supernowej ;)
Anushka
Z takich kwasnych pomaranczy mozna tez zrobic pyszna marmolade do ciasteczek :-)
neliteli
ja używam też jako cytryny, a soczek to dobry pomysł:)))
Morguette
podduszone z odrobiną cukru, cunamonu i goździkiem tworzą wspaniały sosik do słodkich ciast, naleśników i racuszków (można dodać jeszcze troche śmietanki albo mleka skondensowanego)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.