Menu

lasagne

dziewczyny czy wy makaron do lasagne blanszujecie lub podgotowujecie przed włożeniem do piekarnika czy takimi suchymi przekładacie? Bo ja gdzieś słyszałaam, że jak się na krótko nie zanurzy we wrzątku to nie zmiękną podczas pieczenia. Jak to jest w końcu?

miszka27
 246  8

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dorośli Odżywianie lasagne

Odpowiedzi

kama86
Ja zawsze podgotowuje okolo 3-4 min..Surowych platow nigdy nie dawalam..
Nena
A nie ma instrukcji na opakowaniu?
Ja zawsze w gorącej wodzie mocze by zmiekly.
betty
ja również podgotowuje pare minut by zmiękły troche...
Anemona
podgotowuje
tlolek
a ja daje na surowo
jagoda30
zawsze gotuję,kiedyś zostałam poczęstowana potrawą gdzie były dodane surowe płaty i były drewniane.
amalka
Moja pierwsza przygoda z tym daniem była niewypałem, bo postępowałam zgodnie z instrukcją z opakowania. Następnym razem makaron podgotowałam i było pyyysznie....
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.