Menu

"LECZO"

Witajcie dziewczyny:) mam pytanie jak wy robicie leczo i co dajecie? ja jeszcze nie robilam i chcialam sprobowac hehe wiec was pytam i co dajecie po koleji. Dzieki za pomoc pozdrawiam

mamusia123
 540  6

Znajdź pytania na ten sam temat:

Ciąża Zdrowie

Odpowiedzi

nikordia
Boczek pokroić w drobną kostkę lub paski. Zesmażyć na patelni (bez tłuszczu), w trakcie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Jak wytopi się tłuszcz przełożyć do garnka, a na patelni zeszklić cebulę. Dodać pokrojoną w paski paprykę i chwilę smażyć. Przełożyć do mięsa. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w drobną kostkę i dodać do garnka z warzywami. Posolić, dodać sproszkowaną paprykę słodką i ostrą. Dusić około 20 minut. Można zrobić w wersji wzbogaconej z cukinią lub pieczarkami.

Podawać z pieczywem, młodymi ziemniakami, kaszą.




ja zawsze robie takie leczo pyszne polecam
monique25
Ja własnie dzisiaj bede robic bo mam oporowo cukini :) Ja robię tak ...

Składniki :

2-3 cukinie
4 papryki (mogą być różnokolorowe)
3 cebule
5 pomidorów
40 dkg boczku
40 dkg kiełbasy
łyżeczka papryki ostrej i łagodnej
sól;pieprz do smaku

Boczek pokroić w drobną kostkę lub paski. Zesmażyć na patelni (bez tłuszczu), w trakcie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Jak wytopi się tłuszcz przełożyć do garnka, a na patelni zeszklić cebulę. Dodać pokrojoną w paski paprykę i chwilę smażyć. Przełożyć do mięsa. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w drobną kostkę i dodać do garnka z warzywami. Posolić, dodać sproszkowaną paprykę słodką i ostrą. Dusić do miękkosci.

(glodna)(glodna)(glodna)
bako
ja kroje kielbaske potem cebulke nastepnie papryczke a na koniec wrzucam pomidorki przyprawiam przyprawami i keczupem mniam pychotka
krasna1
ja najpierw kroję cebulę zazwyczaj daję 5,duszę ją w brytfance na margarynie,
potem dodaje warzywa według uznania-pieczarki,paprykę,cukinię,
dalej duszę,następnie dodaję cienkie parówki pokrojone w kostkę,
pod koniec dodaję z 3 ogórki konserwowe i koncentrat pomidorowy
wegetuję w między czasie i pieprzę
wszystkie składniki według uznania.................
emiliab
Takie najprostrze i z małej ilości składników (inne już zostały napisane)

2 cebule zeszklić na oleju, dodajesz 1 kg pieczarek i solisz aby puściły sok i muszą odparować . Dodajesz 75 dag cienkich parówek pokrojonych w plasterki i trochę podusić. Dodajesz koncentrat pomidorowy i 3/4 szkl wody, wsypujesz sos pieczarkowy z torebki i dokładnie mieszasz, doprawiasz do smaku pieprzem, słodką i ostrą papryką, zioła prowansalskie.
aisyrk3017
ja na dno garnka nalewam troche oliwy i wrzucam pokrojona papryke pomidory sparzone kokrojone...kiełbase,pieczarki z cebulą samze na patelni ...i jak w gzre wszystko jest juz na wpół ugowowane to wrzucam kiełbas z cebulą i cukinie i gotuje aż cukinia bedzie miekka ...nie zpominając o przyprawach no i trovhr przecieru pomidorowego dodaje,,,oto jest moje leczo..
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.