Menu

Makaron chiński

Czy makaron sojowy, a ryżowy to to samo? Powiedzcie mi kochane, bo mąż jada czasem w pracy dania z makaronem sojowym i nie potrafi mi wytłumaczyć, jak to wygląda i smakuje(krejzolka)(krejzolka)(smiech)(smiech) Czy Wy same przyrządzacie taki makaron? Jeśli tak, to poproszę o sprawdzone przepisy(kwiatek)(kwiatek)

Magdzik
 1597  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie danie makaron sojowy

Odpowiedzi

corcia
Makaron ryżowy wstążka (Rice Sticks)

Delikatny makaron w trzech szerokościach. Używany jako dodatek do zup, mięs oraz wszelkich sałatek. Węższy zwykle stosowany jest do zup, a szerszy do potraw smażonych.

Sposób użycia: gotować 6 - 8 minut, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób.

Skład: mąka ryżowa, woda.

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

Makaron ryżowy nitka (Vermicelli) (Rice Vermicelli)

Klasyczne Vermicelli w postaci wyjątkowo cienkich, półprzezroczystych nitek. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma, które są tradycyjnym składnikiem chińskiej sałatki z kurczaka. Używany do zup, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 2 - 3 min, odsączyć,a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

Skład: mąka ryżowa, woda

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

Makaron nitka z ryżu brązowego (Vermicelli) (Brown Rice Vermicelli)

Klasyczne Vermicelli w postaci cienkich, brązowych nitek. Wyprodukowany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z oczyszczonego ryżu białego są bezpowrotnie tracone.

Używany do zup, smażonych dań mięsnych oraz wszelkich sałatek.

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 5 - 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału, woda

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

Makaron ryżowy kolanka, muszelki (Rice Noodles)

Makaron ryżowy produkowany w dwóch klasycznych kształtach, zachowujący wszystkie zalety ryżu. Używany podobnie do innych makaronów.

Sposób użycia: Wrzucać powoli do gotującej i lekko osolonej wody, gotować do miękkości na słabym ogniu, zahartować.

Skład: mąka ryżowa

Nie zawiera cholesterolu.

Makaron sojowy Vermicelli (Bean Thread Vermicelli, Cellophane Noodles)

Cienkie, przezroczyste nitki. Ze względu na skład nie jest w rzeczywistości tradycyjnym makaronem: w kuchni chińskiej traktowany jako warzywo. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.

Sposób użycia: Namoczyć 5 minut w gorącej wodzie przed dodaniem do gotowanej potrawy.

Skład: zielona soja

Produkt nie zawiera soi modyfikowanej genetycznie.
corcia
http://ecolive.pl/index.php?cat_id=21
renata29
a ja nie wiedziałam,że jest ryżowy(grins) sojowy tylko raz kiedyś kupiłam i już nie pamiętam z czym go jadłam ale dobry był(grins)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.