Menu

Makaron nadziewany

Kobietki kupilam dzis makaron do nadziewania ale ze nie robiłam tego nigdy zwracam sie do was. Jak mam zrobic farsz? Podpowiedzcie mi bardzo was prosze...

daryjka87poznan
 1134  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

obiad

Odpowiedzi

Mysiaa
ja zrobiłam normalnie jak na kotlety mielone , tylko coś dałam do środka ,ze nie było takie twarde....
Mysiaa
Cannelloni z mięsem mielonym

Całkiem proste i efektowne danie z kuchni włoskiej.

Składniki (dla 4 osób - około 20 rurek):

opakowanie makaronu cannelloni

0,5 litra sosu pomidorowego passata

60 dag mielonego mięsa (ja używam wieprzowo-wołowego)

duża cebula

2 ząbki czosnku

0,5 kg startego żółtego sera

jajko

sól, pieprz, oregano, bazylia

może być kieliszek lub dwa czerwonego wina

Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie, podsmaż mięso. Podlej mięso wodą i winem, podduś aż do wyparowania sosu. Dodaj przyprawy, ostudź.

Wymieszaj mięso z jajkiem i dwiema garściami żółtego sera.

Wysmaruj blachę lub żaroodporne naczynie masłem, napychaj rurki mięsem, układaj w naczyniu.

W międzyczasie zagrzej sos z solą, pieprzem i oregano.

Polej rurki sosem, tak, żeby były lekko nim przykryte, posyp serem żółtym, piecz ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
justii34
canelloni?
mięsko mielone,kukurydza,pieczareczki,papryka słodka w proszku,czosnek,pieprz,vegeta,oregano,bazylia(grins) to farsz.
osobno robie z pomidorów sos,oczywiscie przyprawiony i polewam rureczki ,posypuje serem a na koncu beszamel i do piekarnika-palce lezać.Włosi byli zachwyceni(glodna)(grins)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.