Menu

masa

Jak robicie mase budyniowa? No i czy ona po wystygnieciu jestsztywna czy raczej plynna? Czym procz masa budyniowa mozna przelozyc ciasto biszkoptowe??

samanita
 690  8

Znajdź pytania na ten sam temat:

biszkopt

Odpowiedzi

ADAMSKA98
ożesz przełożyć biszkopt a robi sie tak ;;


ugotój budyń według przepisu i zostaw do wystygnięcia aż będzie zimny a potem polącz z masłem lub margaryną owszem kostka ,tylko ja połóz gdzies w ciepłym żeby byla mięka i gotowe
smerrfetka
daesz mniej mlea do budyniu,jak stężeje robi się sztywny....a możesz przełożyć biszkopta bitą śmietaną do tego owoce mniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ubij 30-36 procentową śmietanę na sztywno wlej zimną galaretkę wymieszaj,połowe połóż na biszkopta owoce i znowu śmietanka....
ADAMSKA98
sory za byki zjadlam litery
smerrfetka
nie cała szklanka galaretki(kciuki) na pół litra śmietany
emila2606
ja przekładam śnieżką z galaretka tzn. dwie śnieżki rozrabiam ze szklanka mleka i dodaje do tego ostudzoną galaretkę zrobioną z połową wody jaka jest podana na opakowaniu, miksuje i jak zacznie tężeć wykładam na biszkopt(glodna)
Amcia
Jeden budyń niecały pół litry mleka trochę zostawiam aby budyń wymieszać i mieszam go z dwoma żółtkami potem wlewam do gotującego się mleka .ucieram margarynę i dodaję zimny budyń słodzę do smaku i dalej ucieram .A na biszkopt najlepsza galaretka i ubita śmietana wszystko wymieszać zimne oczywiście i wylać jak będzie tężeć .
ADAMSKA98
znam fajny przepis tylko ze go sama wymyśliłam

upiecz biszkopt a potem z

3 jajka {bialka ubic]
lyżkie cukru
galaretkie rozpuszczona w szklance wody


3 białek ubij na sztywno piane dodaj łyżkie cukru ,a potem połowe galaretki już tezejacej i jeszcze przez chwile ubijaj ok 2 minuty a potem połóż tą piane na biszkopt i poloż reszte galaretki na piane
ulenka091987
puszka ananasów
2 budynie
kostka margaryny

syrop z ananasów uzupełnić wodą do dwóch szklanek i ugotować na tym budyń, ananasy pokroić w kostkę, do utartej margaryny dodać zimny budyń, po wymieszani dodać ananasy
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.