Menu

Masło czy margaryna?

Co wybieracie? Masło czy margarynę do pieczywa? Jest tyle teorii na ten temat, że sama nie wiem. Kiedyś była teoria, że to masło jest niezdrowe, bo cholesterol, teraz z kolei, że margaryna gorsza. Czego używacie?

lusilla
 677  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie masło margaryna

Odpowiedzi

maomi
Treść została zablokowana przez zespół
kasinka28
Ja używam raz masła, raz margaryny. Nie umiem sobie np wyobrazić świeżych bułeczek z margaryną - musi być masło. Ale kupuje na ogół przemiennie raz to raz to. Jeżeli natomiast chodzi o smak - wolę masło, a z margaryn wybieram ramę, albo pyszny duet - to taki kompromis 2 w 1
carla1978
Ja używam masła na codzień i szczerze nigdy nie zastanawiałam się nad tym czy jest szkodliwe. Bo w sumie co nie jest ;)
kinusia
Oczywiście, że masełko :) Ale czasami tak jak maomi dla odmiany używam twarożka.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.