Menu

Mielone

Moje pytanko: Jak robicie mielone?

Moze nowe inspiracje od was zdobede.

myszol87
 630  15

Znajdź pytania na ten sam temat:

obiad mielone

Odpowiedzi

avilla1209
JA DO MIESA MILEONEGO DODAJE TROCHE POKROJONEK PORY ,I SUROWEJ CEBILKI POSIEKANEJ W KOSTECZKE!DO TEGO PRZYPRAWY (SOL,PIEPRZ,PAPRYKE MIELONA,PIEPRZ ZIOLOWY TROCHE MAJERANKI )I JAJKO!DODAJE TEZ BULKE NAMOCZANA WCZESNIEJ W MLEKU!
avilla1209
pozniej normalnie obtaczam w bulce i smaze!
avilla1209
czasem dodaje do srodka ser zolty,papiyke surowa lub wczesiej podsmazone pieczarki
Matina
Po pierwsze WYŁĄCZNIE z mięsa zmielonego w domu
Po drugie WYŁĄCZNIE z podsmażoną cebulką
A dalej tak jak avilla1209
A i jeszcze lubię dodac czosnku
rozowa82
jak Avilla1209 choc nie cierpię mielonego , bleeeee
andziabuziak
mięso mielone+ namoczona bułka + jajko + przyprawy..formuję,optaczam w bułce i smażę :)
myszka838383
do mięsa dodaję jajko, bułkę namoczoną w mleku, podsmażone pieczarki z cebulką, czosnek, majeranek, sól i pieprz
mammma
mięso mielone, jajo lub dwa, bułka tarta, drobno posiekana cebulka, przyprawy. wyrabiam i odstawiam do lodówki, potem lepię kotlety, czasem obtaczam w bułce, czasem nie i smażę.
albo wrzucam je na osolony wrzątek i mam pulpety. do których dorabiam sos, najprościej pomidorowy z koncentratu lub przecieru. często do mięsa dodaję drobno posiekane warzywa np. pieczarki, pora i natkę pietruszki albo pekinkę, marchewkę i ugotowany ryż i mam antygołąbki, itd. takie czyszczenie lodówki.
można też uformować wielką kulę i upiec w piekarniku, czyli zrobić klopsa. najbardziej lubię z jajkiem na twardo w środku i sosem chrzanowym.
można też masą na mielone faszerować kurczaka, dawno tego nie robiłam a kiedyś lubiliśmy takie danie.
Juli1303
Ja do mięska dodaję jajko, sól ziołową, czosnek ,cebulkę i troszke ziół prowansalskich, nie dodaję bułki tylko otręby albo płatki owsiane albo kaszkę manną, nie obtaczam w niczym.
Czasami dodaję grzybków suszonych (najpierw namoczonych i zmielonych)
cela
A ja mielone nie smażę na patelni tylko piekę w piekarniku w rękawie foliowym, który 10 minut przed wyjęciem rozcinam, aby mięsko się ładnie zrumieniło. Takie mielone są dla mnie zdrowsze i smaczniejsze, nawet dzieci zaczęły je jeść...(kciuki)(kciuki)
Polecam(glodna)(glodna)
Iwona1977
mieso-cebula(surowa)-jajko-namoczona i odcisnieta bulka-przyprawy, obtaczam w bulce tartej i smaze
smerrfetka
mięsko mielone robię zawsze tak samo......czyli jajo,sól,pieprz,bułka namoczona,surowa cebulka....


WYRABIAM I MOŻESZ DODAĆ WORECZEK UGOTOWANEJ KASZY GRYCZANEJ PYCHOTKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!(kciuki)(kciuki)(kciuki)(kciuki)

LUB SER ŻÓŁTY ,CZY PODDUSZONE PIECZARKI NAJLEPIEJ DO ŚRODKA,FORKUJESZ KOTLEVIKA ROBISZ DZIURKĘ NA ŚRODKU I DODAJESZ SER ŻÓŁTY CZY PIECZARKI.....(kciuki)(kciuki)(kciuki)(kciuki)
(kciuki)

oczywiscie obtaczasz w bułce tartej i smażysz...mielone ale inne polecam naprawde pychota!!!
xkasiulax
ja tam,robie tradycyjnie zwyczajnie
250 g mięsa mielonego wołowego,
250 g mięsa mielonego wieprzowego,
1 duża cebula,
1 jajko,
1 sucha bułka kajzerka,
2 ząbki czosnku,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia(glodna)(awve) nie wymyslam,bo nie lubię,eksperymentować
amalka
Jak @xkasiulax Mielone to mielone a reszta to- moim zdaniem- wariacje na temat (glodna) Te drugie też na stole goszczą oczywiście...(glodna)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.