Menu

Mięso do gulaszu

Kochane, jakie mięso dodajecie do gulaszu? Ja zazwyczaj to najchudsze, czyli szynkę wieprzową, ale dziś wysłałam męża do sklepu i zamiast szynki przyniósł mi schab bez kości(krejzolka)(krejzolka)(krejzolka) Bo podobno szynki nie było...(zla) A więc skoro tak, to mam pytanie, czy ten schab nadaje się do gulaszu i czy można go przyrządzić tak samo jak szyneczkę???(grins)(grins)(kwiatek)(kwiatek)

Magdzik
 4818  11

Znajdź pytania na ten sam temat:

1-3 lat Odżywianie gulasz mięso

Odpowiedzi

Magdzik
No bo właśnie chodzi mi o to, że schab chyba długo się gotuje, prawda? I stąd moje pytanie...
Magdzik
(wow) I kogo tu posłuchać(krejzolka)(smiech) Ale dziękuję wszystkim za rady(kwiatek)
Magda27
Schab się raczej nie nadaję na gulasz lepiej go poddusić z warzywami albo kotleciki:-))Smacznego(grins)
emiliab
Do tradycyjnego gulaszu się nie nadaje. Przede wszystkim schab jest zbyt suchy i po ugotowaniu zrobią Ci się trociny. Ja zawsze kupuję mięso gulaszowe, takie już pokrojone do gulaszu, tam są różne rodzaje mięsa, albo łopatkę. (glodna)(glodna)(glodna). A jutro robię sosik z żeberek.(glodna)(glodna)(glodna)
Magdzik
@emiliab to poleć mi jakiś nietradycyjny gulasz a'la sos(smiech) Coś dobrego...(glodna)(cukierek)
Magdzik
@superlaska, ale mój G. już się nastawił na ryż i chińskie(grins) No, ale...jak nabroił, to teraz będzie jadł to, co się da zrobić ze schabu, niekoniecznie to, co było w planach(smiech)
Cyntia
JA zazwyczaj gulasz to robię z wołowiny.A jeśli masz watpliwość że mięso jest twarde i moze się dłużej gotować,to dosyp sodki.Ale uważaj bo ona strasznie się pieni.A dzięki sodce mięsoszybciej będzie miękkie
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.