Menu

mieso mielone

kochane dajcie jakis sprawdzony przepis na mieso mielone,bo pulpety i spaghetti mi sie znudzilo a mam mieso mielone i niewiem jak je przyrzadzic, aha mieso jest wiperzowo-wolowe z gory dziekuje

mamaKACPERKA
 1141  13

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie mieso mielone

Odpowiedzi

agaorto
ja robię mięsko mielone na patelni tak jak na spagetti, potem dodaję pieczarki i duszę dalej w tym, potem koncentrat pomidorowy i dużoooo oregano:) aa i na koniec makaron np. rurki - palce lizać ;) potrawa na szybki obiadek idealna (grins)
lolita
Przerozne zapiekanki-z ziemniakami,z makaronem,z warzywami.Ja ostatnio zapas wykorzystalam na golabki
lolita
albo tosty z miesem mielonym i serem
xkasiulax
Smażone warzywa na patelni z mięskiem mielonym (kciuki) ja zawsze kupuje mrożone
andziabuziak
dzieki ze mi przypomniałas o mięsie a się zastanawiałam co na obiad zrobic (smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)
ja zrobie .....zrobię ......hmmm.....chyba pieczarki smażone z mięskiem i ryż do tego (kciuki)
mamaKACPERKA
kochane a ta zapiekanke to jak zrobic??bo zapomnilalam dodac ze chcialabym by tez moj urwis z nami zjadl ma 16m-cy bo on uwielbia mieso mielone
emila2606
ja robię prostą zapiekankę z mięsem i makaronem (świderki, rurki, muszelki lub kokardki)
Usmażyć mięso mielone z cebulką i przyprawić do smaku (dobre jest z czosnkiem), ugotować makaron, odlać go i wrzucić wszystko do garnka po makaronie, dodać rozcieńczony z wodą koncentrat(żeby nie był zbyt gęsty) lub sok pomidorowy(nie rozcieńczony), do tego zetrzeć ok15dkg sera żółtego i wymieszać. Przełożyć na blachę i ułożyć na tym ser w plastrach (można też zetrzeć). Zapiec aż ser się rozpuści i trochę zarumieni i gotowe. Pycha!!! Moja córcia je z ketchupem
mamaKACPERKA
dzieki buziaki dla was kobitki
wiola0912
zrobiłam gołabki bez zawijania które reklamuja bardzo smaczne
amalka
Wymyśliłam to jedzonko gdy został mi sosik grzybowy z poprzedniego dnia ale nie było go na tyle by wszyscy pojedli... Mięsko mielone podlewam bulionem z kostki, gotuję aż woda odparuje, doprawiam magą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, wkrajam cebulkę (piórka) i obsmażam- na ogół nie potrzeba dodawać tłuszczu. Gdy już mięsko zrumienione, dolewam sosik grzybowy wymieszany ze słodką śmietanką 18% lub mlekiem (wtedy trzeba podbić odrobiną mąki ale jest mniej kalorycznie) i gotuję- trzeba pilnować żeby się śmietanka nie zważyła. Doprawiam koperkiem. Tym sosikiem polewam makaron świderki. Pycha! (glodna)(glodna) Ale można też inaczej- naczynie żaroodporne smaruję tłuszczykiem i wysypuję bułką tartą, nakładam ugotowany makaron świderki, na makaron duuuużo uduszonej z dodatkiem magi cebuli pokrojonej w piórka, to zalewam sosikiem, układam plastry pomidora, polewam keczupem i trę żółty serek i do piekarnika aż serek się rozpuści. Zainspirował mnie do tego mój mąż, który pierwszą wersję polewał keczupem... Polecam bo- nieskromnie powiem (smiech) - smaczne "toto" (smiech)
amalka
Ps, Jak nie mam sosiku grzybowego to kupuję z paczki. Też się sprawdza (awve)
amalka
Jak nie mam sosiku grzybowego to kupuję z paczki... Też się sprawdza (glodna)(awve)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.