Menu

Mogę pod zakalec?

Wczoraj upiekłam sernik na ciemnym cieście i w okrągłej foremce. I wychodzi na to że zmarnowałam tylko składniki, bo przy środku (tam gdzie jest najwięcej sera) wyszedł zakalec(pout). Ciasto smakuje całkiem nieźle i gdyby nie ciemniejszy kolor w miejscu gdzie się nie dopiekło to byłoby rewelacyjne(kciuki)(grins) . Najgorsze jest to, że dziś będę miała gości (rodzinka) z okazji 30 urodzin mojego męża(pout. Mam w sumie jeszcze jedno ciasto, ale dla 12 osób to za mało(smutna) . Mogę podać im ten zakalec czy wyjdę na idiotkę??(krejzolka)(wow)

joana1983
 1240  5

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie ciasto zakalec

Odpowiedzi

joana1983
Miało być "podać" w pytaniu...(pout)
izkalepszy
ja tam lubię zakalce(grins)
agnieszka79
mi ostatnio wyszedł też zakalec jak mieli wpaśc goście i podałam placek,ale powiedziałam że wyszedł mi zakalec i goście zjedli,bo lubili zakalec,ja tez lubie także może uprzedź jakoś delikatnie gości jeżeli możesz
JUSTYNA300511
mi przy serniku prawie zawsze wychodzi zakalec tylko nie wiem czemu ale zawsze smakuje i szybko znika.ja bym podała...smacznego
emiliab
Jak dobrze rozumiem to ten zakalec jest tylko w środku ciasta. To możesz odkroic ten dobry fragment i podać bez zakalca.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.