Menu

paluszki do barszczu

Mam w planie zrobić na Sylwestra paluszki do barszczu,tylko nie wiem jakie będą lepsze na drożdżach,czy gniecione kruche?

jagoda30
 226  4

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dorośli Odżywianie przekąski

Odpowiedzi

kama86
Ja lubie gniecione kruche z kminkiem..
I zrobie bo mi smaka zrobilas(prezent)
jagoda30
ja właśnie nie trawię kminku pod żadną postacią,więc będą z makiem,serem,sezamem(kwiatek)
Jaki masz przepis?
kama86
Skladniki
1/2 kg maki
1/5 kostki margaryny Palma
2 zoltka
1szklanka kwasnej smietany(zimnej)
Ser zolty okolo 15dag
Kminek

Make posiekac z margaryna dodac reszte skladnikow zarobic ciasto.Dobrze schlodzic w lodowce najlwpiej zostawic na noc.
Uciac kawalek ciasta(reszte trzymac w lodowce)
rozwalkowac posmarowac caly placek rozbitym bialkem posypac zoltym serem startym na tarce z drobnymi oczkami i posypac kminkiem.
Kroje paski o szerokosci 2 cm i na dlugosc 10-12cm.
Piec w piekarniku okolo 200ºC na termobiegu okolo 20ºC nizsza temperatura..

(mniam)
symbianka
ja drożdzowe bedę robić
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.