Menu

Pasteryzowanie buraków :))

Witam serdecznie :)) Mam pytanie natury kulinarnej, chodzi mi mianowicie o pasteryzowanie buraków, a konkretniej o ich przyprawienie...zanim urodziłam Krzysia ( 12 mcy) dodawałam do buraków sól, cukier i ocet, a następnie je zagotowywałam w słoikach. Teraz jak jest Mały to muszę zrezygnować z octu...no i chodzi mi właśnie o to czy jak dodam tylko sól i cukier a nastepnie zagotuję to "czy nic się z nimi nie stanie'?? Nie najdzie np. pleśń?? Ocet był swoistego rodzaju "konserwantem"...Dziekuję za odpowiedzi :))(awve)(awve)

sylwiad Mamusia
 1680  2

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie buraki

Odpowiedzi

aniula Mamcia

a ja daje zamiast octu sok z cytryny...moze spróbój tak(kciuki)(kciuki)(kciuki)(kciuki)

anita3276 Mamusia

JA ZAPRAWIAM SAME BURACZKI DOPIERO PO OTWARIU DODAJE OCET

Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.