Menu

Pieczarki w panierce

Mamusie, ostatnio na imprezie jadłam na obiad zamiast ziemniaków pieczarki w panierce. Teraz chciałabym je zrobić w domu, tylko nie wiem jak się je robi. Na pewno były w bułce tartej i smażone na głebokim oleju, ale nie wiem jak je doprawić do smaku, czy wcześniej je obgotować? Czy ktoś zna przepis na coś takiego?

emiliab
 858  5

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie przepis pieczarki

Odpowiedzi

smerrfetka
jeśli chcesz by były dobre w smaku przypraw pieczarki o godzinkę wcześniej zanim obtoczysz w jajcu,i bułce....przesiąkną przyprawami i będzie git(kciuki)(kciuki)
emiliab
Aha, właśnie tak myślałam, tylko zastanowiło mnie czy jak te pieczarki przy smażeniu zacznął puszczać sok, to czy nie będzie strasznie bryzgać olej.
mycha2706
a ja robie tak: ciasto nalesnikowe tylko gestsze i dodaje troche piwa a wlasciwie troche wiecej niz troche i przypraw;)w tym maczam pieczarki i na goracy olej , smaze na złoty kolor i sa REWELACYJNE(glodna)(glodna)(glodna)(glodna)
smerrfetka
nakryj pokrywką,i smaż je na małym ogniu najlepiej ,by one zmiękły,jak by nie było musisz je trochę podusić....co z tego że wrzucisz je obsmażysz jak one będą twarde tz surowe...
smerrfetka
(kciuki)(kciuki)(kciuki)(kciuki)(kciuki) degi
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.