Menu

Podbijanie zupy jarzynowej

mamusie czy ktoras podbija zupe jarzynowa jesli tak to jak to zrobic aby zgestniala troszke ? Ja tego do dzisiaj nie robilam wolalam lekka ale jutro mam rodzinke oni wodzianki nie lubia - pomozcie mi bo ja jestem zielona w tym(smutna)(smutna)

agnese32
 2075  10

Znajdź pytania na ten sam temat:

13-18 lat Odżywianie zupa jarzynowa

Odpowiedzi

MaLaCzarna
dodaj śmietany a jak mało zgęstnieje to rozrób trochę mąki z letnią wodą i wlej do zupy
agnese32
dziekuje Ci bardzo (cukierek)
daryjka87poznan
Tak jak kolezanka wyzej robie.
stokrotka30
ażeby śmietana się nie zcięła w zupie robię tak;2 łyżki śmietany daję do garnuszka, dodaję szczyptę soli i łyżkę gorącej zupy-rozmieszam i dopiero wlewam do garnka z zupką:)
agnese32
Dziekuje stokrotko30(kwiatek)
Madzik8889
można też odrazu wymieszać śmietane z mąką(troszke mąki) i razem z wodą wymieszać i wlać do zupy na pewno zgęstnieje
natuuusia19
robie jak dziewczyny wyzej:)
aniula
robię tak jak @ stokrotka30, mozna tez czesć warzyw z zupy zmiksowac blenderem i dodac do zupy(kciuki)
Magdzik
Robię tak samo, jak @stokrotka(kciuki)
Iwona1977
troche maki rozrabiam z woda i dodaje smietane... wymieszam i wlewam do zupy
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.