Menu

potrzebuje porady kulinarnej

Kochane, ktora wie, bardzo prosze o podpowiedz... Chcialam kupic w sklepie miesnym schab (w plastrach, juz rozbity), a w to miejsce sprzedali mi sznycle. Niestety roznice zauwazylam dopiero w domu, po rozpakowaniu miesa, sprawdzilam etykietke, no i okazalo sie, ze sa to sznycle. No i teraz moje pytanie - 1) czym roznia sie te sznycle od schabowych; 2) pieke wlasnie male roladki z tych sznycli - czy powinnam potrzymac je w piecu dluzej niz normalnie pieklabym schabowe, czy to nie ma roznicy?
Dziekuje z gory!

elinka
 566  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dom i Ogród kulinaria schabowe sznycle

Odpowiedzi

WELONKA
kurcze nic z tego niewiem bo ja sznycle ale robie z mięsa mielonego czyli po mojemu to tak sie nazywa ..albo jak kto woli kotlety mielone (glodna)(glodna)
elinka
@noemi i @anessa85 - tak jak napisalam - w plastrach, czyli poporcjowane, i rozbite (tluczkiem doslownie hehe). kupuje w lokalnym sklepie miesnym (czyt. polskim, tyle ze zagranica), ktory ma masarnie na zapleczu i w takiej wlasnie opcji mozna u nich mieso kupic.
chodzilo mi tylko o to, czym sie te sznycle roznia od schabowych, tzn. z jakiej innej czesci swinki pochodza, bo to ze sie roznia, to na oko widze :)

@cinusia - sznycle na pewno wieprzowe, bo tylko swinki ta masarnia obraca ;)

tak czy siak, roladki wyszly super, nawet mieksze niz ze schabika :)
dzieki i pozdrawiam!
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.