Menu

probem natury kulinarnej

1.Jak zagęszczacie spaghetti? mi wyszło dziś jakieś rzadkawe.Preferujecie gęstsze czy bardziej rzadsze?
2.Pieczecie ciasto zebrę?jeśli tak to w jakiej temp. i ile czasu?

sweetnessa27
 538  14

Znajdź pytania na ten sam temat:

obiad ciasto

Odpowiedzi

aniula
ja jak robie sos do spagetti i wyjdzie za rzadki to zageszczam maką lub zasmaszka(kciuki) mozna tez dodac serek topiony(kciuki)(kciuki)(kciuki)
Achcha
Jak mi wyjdzie za rzadkie to jemy za rzadkie(grins)(grins)(grins)(grins)(grins)(grins) jakoś nie chciałabym zagęszczać sosu do spagetti mąką, ewentualnie dłużej gotuję, żeby samo zgęstniało odparowując!
Ciast nie lubię piec.
ulenka091987
sos zagęszcvzam mąką, a zebrę piekę w temp 180 stopni 45min
sweetnessa27
No właśnie zauważyłam że już mi troszkę gęstnieje od gotowania.Zostawiłam go na małym ogniu i niech tam się pogotuje bo on był taki pół na pół.
sweetnessa27
ja zawsze piekłam w 180st. 50 min.
i chciałam zobaczyć jak wy pieczecie.zeby może spróbować inaczej:)
Magdzik
Sos jak napisała @melissa, a ciast nie piekę(smutna)(grins)
monilajsa
sosu nie zagęszczam, bo sam gęstnieje(grins)
ciacho 150 st z termoobiegiem 30 min, ale zawsze sprawdzam patykiem(awve)
lolita
Sos zageszczam gotowym proszkiem z knorra lub z Maggi(grins)
Ciacho tak jak ty-50 min w 180 stopni
koza54
jeśli robię sama sos to zagęszczam mąką: do słoika wlewam zimnej wody i wsypuję mąkę, zakręcam i mocno roztrzepuję. Wlewam do sosu tyle ile mi potrzeba.
patrycja21
sos zageszczam maka i daje sieze pomidory i jest o niebo lepsze , alb o z puszki
emiliab
Jeżeli sos wychodzi mi za rzadki to zgęszczam go odrobiną mąki ziemniaczanej wymieszanej w wodzie. Zebry nigdy nie robiłam.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.