Menu

Przepis na pizzę

Dziewczyny, powiem szczerze, że od Was się uczę i nabrałam chęci na kucharzenie(grins) Podajcie mi proszę przepis na pyszną pizzę(kwiatek) Chodzi mi o ciasto na pizzę i dodatki do niego. Czekam kochane(cukierek)

Magdzik
 631  11

Znajdź pytania na ten sam temat:

1-3 lat Odżywianie przepis pizza

Odpowiedzi

Mysiaa
Słońce to Ty będziesz miała czas na zrobienie pizzy ,skoro cały czas siedzisz na NM(krejzolka)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)
Magdzik
(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech) Ja????!!!!! Przecież Monika mi zrobi(krejzolka)(krejzolka)(krejzolka)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)(smiech)
Magdzik
@atenko dziękuję(kwiatek) Jak dotąd również to był mój najlepszy i jedyny(smiech) sposób(grins) Chciałabym czegoś nowego...(kciuki)
Mysiaa
HAHA no tak myślałam(grins)(smiech)(smiech)(smiech)
Mysiaa
a tak na poważnie to mój mąż robi pyszną pizze ,ale ja przepisu nie pamiętam,a on pojechał do sklepu(pout)(pout)
Mandarinios
0,5 kg mąki
pół szklanki oleju
szczypta mąki
szklanka mleka
pół kostki drożdży
łyzeczka cukru

mleko lekko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże i cukier i o odstawić

kroisz w plasterki pieczarki, cebulę w krążki (podsmażasz ją na patelni, ma się zeszklić), papryka, szynka konserwowa pokrojona w kosteczkę, kukurydza i starty ser (gotowy potarty możesz kupić np w Biedronce)

Wyrośnięte w mleku drożdże (piana) wlewasz do miski i zagniatasz ciasto. Jak się lepi to dosypujesz mąki aż będzie gładkie. Jest ono od razu gotowe....Wykładasz na blachę smarujesz sosem np. ketchupem do pizzy, albo koncentratem wymieszanym z oregano i bazylią. Wykładasz składniki i zanim połozysz ser obsypujesz trochę oregano... i do piekarnika na 15-20 min 180 st... Przepis z pizzeri wypróbowała już Gochasta :D
Mandarinios
ups oleju 1/3 szklanki
Mysiaa
ojjj Mandarinios,już chciałaś zeby jej pizza się nie udała(smiech)(smiech)(smiech)(smiech) ....Żart(kwiatek)
Mandarinios
aha no i ciasta starczy na całą dużą blachę z piekarnika :) no i nie znam dokładengo czasu co do minuty, bo zawsze robię na oko poprostu ciasto musi być zarumienione i składniki też gotowe :) pieczarki można wcześniej podsmażyć, posypując odrobiną soli to puszczą wodę i nie będą jej już puszczały w trakcie pieczenia :)
Magdzik
Dzięki kochanieńkie(kwiatek) Wypróbukę wkrótce Waszych przepisów(grins)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.