Menu

Rozszerzanie diety niemowlaka

Kochane, proszę pomóżcie przy rozszerzaniu diety mojego malucha (6,5 mc-a)
Dylematy:
1. cukinię gotować ze skórką? I taką ścierać? /gotowałam bez/
2. jabłko gotowane - czy rzeczywiście dobre dla dziecka?
3. żółtko - po co? /(dodaję :), ale czemu ma to służyć?
4. czy kaszę mannę można przygotować na mm? /wiem, wiem - zapychacz :)/


Przepraszam za ignorancję w pow. kwestiach :)

Kumaja
 209  8

Znajdź pytania na ten sam temat:

Niemowlęta niemowlę dieta dziecka rozszerzanie diety

Odpowiedzi

Kumaja
Moje dziecię będzie zdrowe od tego jaja, że ho ho :D Już się cieszę :) Dziękuję za kompendium:)

A co z tym glutenem? Niektórzy (np nasza lekarka) doradzają by podawać już ok. 5 mc-a. To jakaś "falenicka szkoła"?
Kumaja
ok. dzięki :)
Kumaja
Rzeczywiście, niemałe wątpliwości. Dobrze, że się nie rozpędziłam z tą kaszą.
Kumaja
Super, dzięki (prezent) u mnie jest w podobny "deseń" :)
Kumaja
Dzięki:)
Poczekam, bo aż mi ciarki przeszły po plecach od tych glutenowych, nieprzeprowadzonych do końca badań.
Jabłka też nie będę już dobijać wrzątkiem /mam z tym problem -bo mały je uwielbia /. Ciekawa jestem, czy pozbywam się w ten sposób też błonnika?
Beatka9316
Wszystko napisały już dziewczyny ja kasze mannę podałam wcześniej niż przed 10 miesiącem po skonsultowaniu się z lekarzem sama lekarka mi powiedziała, że już powinnam jej podawać kaszkę. A więc tak zrobiłam dostała dosłownie z 3 łyżeczki bardzo jej smakowała ale daje jej to raz na jakiś czas nie za często...
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.