Menu

Ryba

Czesc dziewczyny,chciałam was zapytac,jak sie gotuje taką rybe mrożoną np.mintaj? Pozdrawiam

Anek
 552  7

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie obiad

Odpowiedzi

Milki
w życiu ryby nie gotowałam ale znalazłam cos takiego moze ci się przyda
Mintaj w warzywach
Przygotowanie: 40 minut

Pieczenie: 20 minut

Duszenie: 5 minut

Trudność: łatwe


Składniki na 4 porcje

• 4 filety z mintaja

• 4 pory, 3 marchewki

• 2 łyżki oleju, biały pieprz

• 20 dag pieczarek

• szklanka rosołu, cytryna

• nasiona słonecznika, koperek


Etapy przygotowania

1. Pory pokroić na talarki,a marchewkę na cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku. Podsmażyć pieczarki, oprószyć solą i pieprzem.

2. Przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić 5 minut. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

3. Połowę porów wymieszać z marchewką i przelożyć do formy żaroodpornej. Ułożyć w niej filety. Przykryć mieszanką porów z pieczarkami.

4. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut. Gotowe danie posypać k
Milki
gotowanie.onet.pl a tu są przepisy z ryb moze coś znajdziesz dla siebie
nikordia
ja też nigdy nie gotowałam zawsze smarze.(grins)
Anek
@NIKORDIA ja tez zawsze smaże,ale chciałam na odmiane zrobic inaczej.
avilla1209
ja gotowalam ale zmielona!

mielisz rybke dodajesz pnatke pietruszki,jajko ,przyprawy wszystko mieszasz pozniej zawijasz to w scierke (ja zawsze w pieluche tetrowa)zawijasz jak ckierek i gotujesz w wywarze!po ugotowaniu kroi sie na lasterki i mozna podawac albo z sosem pominorowym alo greckim!
avilla1209
*plasterki
myszka838383
jak byłam na diecie to jadłam gotowana rybke :) do gotujacej sie wody wrzucalam kostkę rosołową, do tego rybka na 4 minuty i gotowe. Smakuje jak smażona tylko bez panierki.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.