Menu

ryba,jak zabić smak...

Dostałam właśnie troche mrożonej ryby...niestety pangi.Ja nie kupuję bo zawsze mi smakuje mułem (pout) a tą którą dostałam szkoda wyrzucić więc powiedzcie mi...czy macie sposób na zabicie tego mułowatego smaku w tej rybie?Jak ją przyrządzić,żeby smakowała?

beatris23
 1509  11

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie ryba

Odpowiedzi

Mandarinios
może zrób ją w warzywach np. po grecku :)
beatris23
Kiedyś ja zrobiłam w sosie śmietabowo0ziołowym i co....nadal czułam ten muł bleee.....a może w jakiejś marynacie przed smażeniem?
tlolek
a ja robie tak że każda rybe jaką mam wrzucam do miski i zalewam wodą i mlekiem (minimum 0,5l) na kilka godzin i nic nie czuc
tlolek
aaa i po takiej mlecznej kompieli możesz ją zrobić jak tylko chcesz
Nicoletta
uwielbiam po grecku (glodna)
Allicja
Ja robie w piekarniku w sosie pomidorowym z duza iloscia zoltego sera, z warzywami, pycha!!!
beatris23
Ale ona jest mrozona,to jak mam mrożoną skropić cytryną albo do tej kąpieli dać?
tlolek
proste jeśli mrożona to zamrożoną wrzycasz do wody z mlekiem zostaw ją tam aż się rozmrozi pozniej lekko osusz i rób rybe tak jak lubisz
tlolek
ja tak mocze każda rybe czy surową czy mrożoną ....nawet karpia
beatris23
Ja jej od dawna nie używam ale....tą dostałam...
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.