Menu

rybka i krewetki -jak przyrządzić DIETETYCZNIE

HEJ DZIEWCZYNY! pytanko j.w. jak robicie rybke tak zdrowo,zeby nie byla smazona i bez panierki , ja robie w halogenie w folii ale jest nieco sucha i juz sie znudziła w tej wersji,
i 2gie pyt. KREWETKI jak je przyrzadzacie? ostatnio smazyłam an oliwie z oliwek ale takie gumowate mi wyszły;/

bigLove
 972  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

Zdrowie dieta

Odpowiedzi

Edytka85
Rybkę na parze ( ja robię w durszlaku na garnku z wodą) w ziołach.
tymianek
ryby robię przeważnie pieczone z warzywami i polane śmietaną, np. dorsza z cukinią, papryką, marchewką, cebulką zapiekane pod pierzynką śmietanowo-serową. Albo dorsz zapiekany z marchwką i porem polane jogurtem z serem. Łosoś zapiekany ze szpinakiem, pieczarkami w sosie beszamelowym. Polecam również makaron cannelloni faszerowany surowym łososiem wymieszanym ze szpinakiem i zapiekane w beszamelu.
Anemona
może usmaż na teflonie bez dodatku oleju czy oliwy.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.