Menu

świeży szpinak

chciałam się zapytać, czy jak się świeży szpinak podsmaża to trzeba koniecznie ucinać łodyżki czy nie? Jak wy robicie?

fionka
 201  4

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dorośli Odżywianie szpinak

Odpowiedzi

kama86
Czy koniecznie trzeba usunac lodyzki tego to nie wiem..Ja usuwam..
Ja robie tak: Rozgrzewam na patelni lyzke oleju lub masla dodaje posiekany czosnek.Gdy czosnek jest juz gotowy dodaje szpinak i smaze przekladajac go z dolu do gory..Po okolo 2-3 min dodaje troszke swiezo wycisnietego soku z cytryny i gotowe..(mniam)(mniam)(mniam)
renata29
Jem z łodyżkami.Nie chce mi się usuwać.
Ada3610
mi się wydaje że w łodyżkach jest najwięcej witamin. Nie usuwam ich. Jemy go na surowo z innymi warzywami, lub z makaronem i kabanosami robiony na ciepło na patelni z czosnkiem i śmietaną.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.