Menu

Szaszłyki

Hej.Dziewczyny jak robicie szaszłyki w lato na grillu czy tez teraz w piekarniku na przykład, to jakiego używacie mięsa do szaszłyków?
Jakiej przyprawy i wogóle co znajduje się na patyku? Dajcie jakieś pomysły.Bo cebulka i słoninki kawałek to napewno ale może Wy dodajecie coś co jest godne polecenia.No i z czym podajecie? Z chlebkiem? pozdrawiam

mateuszowa
 338  6

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie obiad pomysł na obiad szaszłyki

Odpowiedzi

tlolek
dodaje pieczarki i papryke, mięso takie jakie akurat mam (najlepiej karczek)
podaje z surówka i chlebkiem
Lena1982
karkówka-kiełbaska-papryka czerwona-cebula wszytko posypane przyprawą do grilla.Robię tak od zawsze i są pycha!
marthakd
mieso z kurczaczka pieczarka słoninka cebulka paryczka do tego pieczone ziemniaczki i surówka
amalka
Boczek wędzony, filet z kurczaka, cebula, papryka, ogórek zielony, cukinia... przyprawa do grilla i to wsio (glodna) Mięso nacieram czasem czosnkiem. Do tego sos czosnkowy, pieczywo koperkowe, sałatka na ciepło, surówka... i oczywiście ziemniaczki pieczone w żarze (glodna)
daryjka87poznan
Piersi z kurczaka, cebula, papryka, pieczarki, moze byc cukinia. Posypuje przyprawa do grilla i gotowe.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.