Menu

Tort weselny

Moja przyjaciółka wychodzi za mąż i ma wymyślić w jakim smaku chce mieć tort weselny. Nie umiem jej pomóc bo w ogóle nie jadam cista, ani tortów. Czy macie jakieś ciekawe propozycje?

Matina
 677  15

Znajdź pytania na ten sam temat:

ślub tort wesele

Odpowiedzi

Anemona
u nas na weselach zawsze jest orzechowy
krasna1
marcepanowy ładnie wygląda,
a bezowy jest pyszny,z tym,że nie wiem czy jest taki weselny
ADAMSKA98
dobry jest śmietankowy ,orzechowy ,smietankowo czekoladowy ,cytrynowy
podaje w jakich smakach jadlam torty ,a i jeszcze kokosowy
moniula
ja mialam z bita smietana i owocami. byl ladnie przybrany i smaczny. co dla mnie najwazniejsze nie byl mdly jak niektore torty potrafia byc.
sweetnessa27
jadłam kiedyś cudny tort...taki biały...chyba śmietankowy...i miał płatki migdałowe
aniula
pyszny jest smietanowy(kciuki)(kciuki)

na ostatnim weselu byl cytrynowy , jak dla mnie za slodki, wiem, ze podaja tez orzechowe...


ja mialam wiedenski(grins)
domiska
ktoras z was robila sama tort??- nie pytam o weselny bo to chyba za duzo pracy ale ogolnie zjadla bym sobie tort np.smietankowy albo kokosowy (przepisy na mase mozna znalesc w internecie i to latwizna) ale czy znacie sprawdzony sposob na biszkopt?? kupny jest nie dobry a ja wyprobowalam juz chyba z 10 przepisow i za kazdym razem mi opadl .
tlolek
my mieliśmy śmietankowy z owocami jedno piętro banan-wiśnia a drugie banan-truskawka
bobonikos1
ja jadłam kiedyś rafaello był super
mycha2706
Bo do biszkoptów trzeba miec serce:) serio. Pieke co tydzien różne ciasta ale zwykly biszkopt nigdy mi sie nie udaje i tak jak ty wypróbowalam rózne przpisy i zawsze lipa. Rosnie pieknie i sru... wiem ze nie powinno sie blaszki stawiac na niczym innym jak tylko drewnie i mimo wszystko zawsze mam biszkopt do d*** (krejzolka)
ulenka091987
mi zawsze ładny biszkopt wychodzi, nie ważne z jakiego przepisu aco do stawiania na drewnie to pierwsze słysze, a najważniejsze w biszkopcie jest to, żeby pianę ubić na końcu i dodać delikatnie do masy żółtkowej i odrazu wylać na blachę i do piekarnika, bo jak postoi chwile to opadnie
daisy5788
Witaj ja znam niezawodny sposob na biszkopt zawsze wychodzi ost robilam tort pierwszy raz w zyciu i wyszedl :D
ja robilam tak
6 calych jaj i 6 lyzek (tych duzych) cukru, mixowalam chyba ze 20 minut na biala puszysta piane. W osobnym naczyniu rozmieszaj sobie 6 lyzek maki z 1,5 malej lyzeczki proszku do pieczenia, do ubitych jaj wsypuj stopniowo make z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszaj najlepiej lyzka stolowa bardzo delikatnie aby Ci n ie opadly te jajka ubite. wysmatuj tortownice maslem posyp maka i wlej ciasto i do piekarnika bardzo dobrze nagrzanego na 190 stopni piecz ok 30 min ja pieklam 25 i wyszedl pycha :) przepis mojej babci:)
daisy5788
wlasnie i trzeba od razu do piekarnika bo opadnie:) (glodna)(glodna)(glodna)(glodna)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.