Menu

wyniki badań

To są moje wyniki badań, znacie się może na tyle, aby rzucić okiem i stwierdzić czy wyniki są dobre? :) co o tym sądzicie?
Bilirubin= 25 umol/L (2-20)
ALT= 78 U/L (4-45)
Cholesterol= 2.5 mmol/L (3.5-5.0)
LDL= 1.3 mmol/ (2.1-3.0)
VLDL+ 0.2 mmol/L (0.3-0.7)

orientuje się, że tylko ALT, to wątroba. Bilirubin - żółtaczka.

aangelek21
 817  5

Znajdź pytania na ten sam temat:

Przedszkolak Zdrowie wyniki badań krwi

Odpowiedzi

jolla30
to co w nawiasach popisałas to sa prawdopodobnie prawidłowe normy danego badania takze jak masz np bilirubin-25 umol/L to norma jest od 2 do 20 ,wiec ty masz przkroczoną ta norme. tak mi kiedys lekarz tłumaczył wyniki
jolla30
ale moge sie mylic oczywiscie(kwiatek)(kwiatek)(kwiatek)
aangelek21
bo mój lekarz stwierdził, że wszystko jest "cacy"
mnie też się wydaje, że wyniki nie są zadowalające...
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.