Menu

Wyniki badania TSH I FT4

Drogie mamy jestem w 10 tyg ciąży odebrałam dzisiaj wyniki:
TSH 2,529 uIU/ML norma ( 0,27-4,7)
FT4 10,12 pmol/l norma (10,6-19,4)

FT4 mam poniżej normy czy to zagraża dziecku?? Czy któraś z mam była w podobnej sytuacji? Zaczęłam się bać po tym jak naczytałam się że dziecko może urodzić się z wadami bądź upośledzone umysłowo. Wizytę u lekarza mam w piątek.

malwina123
 350  7

Znajdź pytania na ten sam temat:

Dorośli Zdrowie wyniki badań

Odpowiedzi

Beki
U mnie też miały być problemy, a młoda urodziła się całkiem zdrowa.
Zresztą teraz już niewiele, jak nic nie zrobisz.
Beki
Generalnie w normie, nie wiem o co Ci chodzi. W nawiasach masz.
MaLaCzarna
Gdybyś przez całą ciąże nie leczyła tarczycy np. nie wiedziałabyś że masz niedoczynność to w takim wypadku dziecko mogło by urodzić się z wadą ,ponieważ nieleczona tarczyca zagraża dziecku. Ty jesteś w 10 tyg jak piszesz także nie martw się , twoje wyniki nie są złe . Ja będąc w 12 tyg dowiedziałam się że mam niedoczynność i na szczęście w porę, bo wyniki miałam bardzo złe . Lekarz włączył tabletki i syn urodził się zdrowy . Nie martw się to jest dopiero początek ciąży i hormony mają prawo szaleć.
Anemona
przecież wyniki masz dobre
Beatka9316
Mam dla Ciebie świetną rade przestań czytać takie rzeczy będziesz się o połowę mniej denerwować. Nie można z góry zakładać, że dziecko urodzi się z wadami lub upośledzone gdyby każda para gdybała nad takimi rzeczami to było by o połowę mniej dzieci na świecie..
Teraz jest coś takiego jak badania prenatalne zawsze możesz je wykonać będziesz spokojniejsza może te badania nie dają 100% gwarancji ale zawsze będziesz chociaż trochę spokojniejsza.
Radzę czytać bardziej pożyteczne rzeczy bo nie ma co się nakręcać niepotrzebnie.
A jeśli chodzi o badania to są przecież w normie.!
kama86
Najlepiej to ty przestan w internecie chorob wyszukiwac i badania tlumaczyc..
Od tego jest lekarz,a ty niepotrzebnie nabawiasz sie stresow.
Co do wynikow to sa w normie.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.