Menu

Zamienniki cukru

Syrop klonowy i cukier kokosowy. Czy one mają jakiś smak? Czy dodając któreś z zamienników do herbaty czy do czegoś innego nie zmienią mi smaku? Czy któraś z mam używała któregoś z produktów? Może polecacie inny zamiennik cukru łatwo dostępny w sklepach?

justyna01
 553  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

1-3 lat Odżywianie cukier

Odpowiedzi

amalka
Polecam stewię. Odradzam jednak wypieki z ową (barf)

Syrop klonowy świetny jest do deserów (kciuki)

Łatwo dostępny jest aspartam, ale wiadomo...
Bestyjka
Używamy ksylitolu według mnie nie zmienia smaku potraw ani napojów, no może jest taki bardziej orzeźwiający
stewia natomiast do wypieków odpada i jeśli już to polecam liście a nie ten sproszkowany syf z dodatkami.
Syrop klonowy jest drogi ale to zalezy ile się czego używa.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.