Menu

zdrowie

jak się robi marchwiankę?mały ma biegunke(4 m-ce)można dodać kleik ryżowy?

EVIKA
 541  3

Znajdź pytania na ten sam temat:

Niemowlęta Zdrowie zdrowie

Odpowiedzi

Agpola
Aby przygotować marchwiankę, należy umyć pół kilograma marchwi, odciąć zielone końce, obrać i pokroić na plasterki. Potem zalać litrem wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Po wystudzeniu zmiksować i uzupełnić wodą aż do litra, dodać trochę soli i jeszcze raz zagotować. Podawać butelką ze smoczkiem o szerokim otworze. Marchwiankę można przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu doby. Można też przyrządzić marchwiankę z purée marchewkowego ze słoiczka, dodając taką samą objętość wody co przecieru. W porozumieniu z lekarzem można dodać do niej łyżeczkę świeżego masła.
mammma
polecam hipp ORS. dodatkowo zawiera elektrolit i zapobiega odwodnieniu. w aptece, bez recepty.
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.