Menu

zeberka

dziewczyny poradzcie jak smazyc zeberka na patelni,zeby byly mieciutkie?ostatnio jadlam w restauracji takie pyszne ,miesko samo odchodzilo od kosci ,a jak ja robie to sa takie suche...

kasiulek212121
 528  11

Znajdź pytania na ten sam temat:

jak smazyc zeberka

Odpowiedzi

lolita
Ja pieke zawsze w piekarniku,mieciutkie i soczyste
neti84
dokładnie jak lolita w piekarniku najlepiej wychodzą i do tego wo sosie własnym
Adrian
Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na 4 porcje. Następnie obsypać je granulowanym czosnkiem, przyprawą do mięsa wieprzowego, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 2 godzinki. Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz (olej + margaryna) i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni. Następnie do rondla wlać około 1 ½ szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 70 minut.

Podawać na ciepło z ziemniakami polanymi powstałym sosem i ulubionym dodatkiem.

Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.

Smacznego.
Adrian
Pomysł na… soczyste żeberka Winiary – to naprawdę świetny pomysł!
Panterka
Najpierw obsmażam z każdej strony a potem podlewam wodą i duszę do miękkości..
Achcha
Piekę w prodiżu.
izkalepszy
piekę w rękawie ,z przyprawami sól ,pieprz,papryka i dużą ilością cebulki oraz parę ząbków czosnku....
wiola0912
duzo zalezy od miesa jak swieze to szybko sie robi
xkasiulax
z Winiary pomysł na soczyste żeberka mniaaam(glodna)
xkasiulax
aj .. było sorry
kasiulek212121
dziekuje za podpowiedzi:)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.